Породицама се исплати „ол инклузив”

Када бирате летовање, скупљи аранжман преко агенције може на крају да испадне јефтинији. Услуга “све укључено” није подједнако квалитетна у хотелу са три или пет звездица.

Путовања 17.06.2015 | 10:44
Породицама се исплати „ол инклузив”

Упркос томе што је услуга по систему “све укључено” најскупља, то је и најјефтинији начин на који може да летује породица с децом.

Концепт “ол инклузив” подразумева неограничену конзумацију хране и пића током дана. Најчешће, доручак почиње рано ујутру и траје до 10.30, да би се већ око 11.00 служила ужина. Ручак почиње у 12 и траје до 16 часова. Затим следи ужина, велика количина воћа крај базена, а у 18 часова већ почиње вечера која траје докасно. Концепт укључује и неограничену количину пића и сладоледа. Ово, дакле, не одговара паровима у ситуацијама када је “лепша половина” на дијети и ужива у масажама, а “јача половина” воли да пије еспресо и виски.

У цену су укључене активности попут билијара (најчешће уз претходну резервацију), стоног тениса, фудбала, кошарке, одбојке, као и биоскоп, анимације, ноћни шоу и немоторизоване забаве на плажи. Велнес програм може се користити до неке границе (сауна, базен, фитнес), али не подразумева масажу. Додатно се плаћају увозна флаширана пића, еспресо, цеђени сокови, колачи у посластичарници, видео-игре, прање веша... Да би све ово било бесплатно - туриста треба да уплати “ултра ол инклузив”.

Не пружају ни сви хотели исти квалитет услуге. У врхунским хотелима пиће се служи из конзерви и флашица, а у некима се сокови и вода точе из аутомата. Такође, различити су квалитет и избор хране. Најпоузданији начин да се дозна каква је услуга у неком хотелу јесте цена. У хотелу са четири, а поготово с три звездице не треба очекивати богат шведски сто и велик избор пића.

Концепт “све укључено” најисплативији је породицама с децом, јер је у њима забава загарантована. Врхунски хотели брину и о бебама, али родитељи треба да још у агенцији напомену да ли им је потребан креветац или кадица. Хотели обезбеђују и флашице, пелене, адаптирано млеко, као и кашице с воћем и поврћем оног бренда који мајке траже.

Док дадиље брину о бебама, аниматори су по читав дан с децом. Поред опремљених играоница и дечјих базена, постоје и дечје кухиње. Хотели родитељима дају и апарате са екраном, па у сваком тренутку могу да виде дете.

Још је исплативије родитељима с децом у пубертету која воле да током дана поједу по неколико сладоледа и наливају се соковима. Већина хотела ове посластице дели током читавог дана. Поред дечјих клубова, у многим хотелима постоје и играонице са стоним фудбалом и осталом забавом за тинејџере. Такође, породицама с децом се исплати да бирају хотеле са аквапарковима или базенима и тобоганима, јер су улазнице скупе. Луксузни хотели обично имају и дискотеке.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар