Резолуцијом се тражи јасан став Србије

Москва је увек подржавала Србију када је она јасно исказивала своју позицију, увек је бранила њену безбедност и суверенитет, кад год је Србија исказала јасан став, Русија ју је подржала, рекао је председник Спољнополитичког комитета Државне думе Руске Федерације Алексеј Пушков.

Србија 17.06.2015 | 07:40
Резолуцијом се тражи јасан став Србије

Пушкин је то рекао "Политици" одговарајући на питање да ли ће Русија уложити вето на резолуцију о Сребреници.

Према његовом мишљењу, тај пројект је пре свега начин да се притисне Србија, која не пристаје да уведе санкције Русији.

"Претпостављам да је резолуција форма у којој се Србији шаље сигнал крајњег незадовољства појединих западних кругова. Такође, то је покушај да се негативно утиче на односе Србије и БиХ, односно да се супротставе Београд и муслимани на Балкану. Трећи разлог јесте да се још једном потврди исправност агресије НАТО против Југославије. Ако се каже да је то био геноцид, а није био, онда то оправдава и западну агресију и одвајање Косова", рекао је Пушков.

Када је реч о Турском току, Пушков је рекао да је у овом тренутку је рано говорити да ли ће он проћи кроз Србију и за сада је најважније да овај пројекат успе на нивоу Русије и Турске.

Пушков је подсетио да су руски и турски председници Путин и Ердоган ових дана у Бакуу о Турском току разговарали иза затворених врата.

"Мислим да се Анкара неће одрећи Турског тока, јер јој он даје много већу поитичку и економску тежину на Блиском истоку и у јужној Европи, тако да би Турски ток могао да добије и наставак у облику дистрибутивне мреже гасовода кроз Европу , укључујући и Србију", рекао је Пушков.

Извор: Политика

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

весна

17.06.2015 06:06

Све док се сурује с Европом, а милује с Русијом, тј. док год се покусава на две столице сједити неце бити подрске ни са једне стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

17.06.2015 06:44

Само Америка мозе одбранити Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно

17.06.2015 07:04

Баш тако. Као што је одбранила Ирак, Вијетнам, Авганистан, Египат, Сирију, Либију, итд. итд.

Name

Серафим

17.06.2015 06:48

Срби су сто пута показали да су вероломан народ, Русија нас постује због насих предака а не због комунистицки одрода и изрода који су били спијуни запада и радили против Русије за доларе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кустурић Јован

17.06.2015 06:53

Др'ж мо се ЕУ и Америке,иначе нагребусићемо.С Русима смо имали негативне ствари кроз историју...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

18.06.2015 10:08

Јоване имаш ли ти ишта у глави на мјесту гдје би требао бити мозак? Ваљда имаш довољно година да се сјетиш 90их. Што се историје тиче поготово немаш појма. Није ми јасно како си завршио (ако јеси) било какву школу са таквом памети. Мора да си имао штелу код наставника и профера...

Name

Логика...

17.06.2015 06:53

Де да на миру попијем јутарњу кафу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

17.06.2015 06:55

Док и Русија и Европа гуле ову сиротињу а ми тразимо спас у једним и другим теско нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кустуриц јован

17.06.2015 08:37

Па дрзали би ми се Еу и Амера али неце они нас,њима и Ватикану је циљ унистење Срба,а како нам је било са Русима бар нас нису бомбардовали.

ОДГОВОРИТЕ