Rezolucijom se traži jasan stav Srbije

Moskva je uvek podržavala Srbiju kada je ona jasno iskazivala svoju poziciju, uvek je branila njenu bezbednost i suverenitet, kad god je Srbija iskazala jasan stav, Rusija ju je podržala, rekao je predsednik Spoljnopolitičkog komiteta Državne dume Ruske Federacije Aleksej Puškov.

Srbija 17.06.2015 | 07:40
Rezolucijom se traži jasan stav Srbije

Puškin je to rekao "Politici" odgovarajući na pitanje da li će Rusija uložiti veto na rezoluciju o Srebrenici.

Prema njegovom mišljenju, taj projekt je pre svega način da se pritisne Srbija, koja ne pristaje da uvede sankcije Rusiji.

"Pretpostavljam da je rezolucija forma u kojoj se Srbiji šalje signal krajnjeg nezadovoljstva pojedinih zapadnih krugova. Takođe, to je pokušaj da se negativno utiče na odnose Srbije i BiH, odnosno da se suprotstave Beograd i muslimani na Balkanu. Treći razlog jeste da se još jednom potvrdi ispravnost agresije NATO protiv Jugoslavije. Ako se kaže da je to bio genocid, a nije bio, onda to opravdava i zapadnu agresiju i odvajanje Kosova", rekao je Puškov.

Kada je reč o Turskom toku, Puškov je rekao da je u ovom trenutku je rano govoriti da li će on proći kroz Srbiju i za sada je najvažnije da ovaj projekat uspe na nivou Rusije i Turske.

Puškov je podsetio da su ruski i turski predsednici Putin i Erdogan ovih dana u Bakuu o Turskom toku razgovarali iza zatvorenih vrata.

"Mislim da se Ankara neće odreći Turskog toka, jer joj on daje mnogo veću poitičku i ekonomsku težinu na Bliskom istoku i u južnoj Evropi, tako da bi Turski tok mogao da dobije i nastavak u obliku distributivne mreže gasovoda kroz Evropu , uključujući i Srbiju", rekao je Puškov.

Izvor: Politika

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

vesna

17.06.2015 06:06

Sve dok se suruje s Evropom, a miluje s Rusijom, tj. dok god se pokusava na dve stolice sjediti nece biti podrske ni sa jedne strane.

ODGOVORITE
Name

bosna

17.06.2015 06:44

Samo Amerika moze odbraniti Srbiju.

ODGOVORITE
Name

Tačno

17.06.2015 07:04

Baš tako. Kao što je odbranila Irak, Vijetnam, Avganistan, Egipat, Siriju, Libiju, itd. itd.

Name

Serafim

17.06.2015 06:48

Srbi su sto puta pokazali da su veroloman narod, Rusija nas postuje zbog nasih predaka a ne zbog komunisticki odroda i izroda koji su bili spijuni zapada i radili protiv Rusije za dolare.

ODGOVORITE
Name

Kusturić Jovan

17.06.2015 06:53

Dr'ž mo se EU i Amerike,inače nagrebusićemo.S Rusima smo imali negativne stvari kroz istoriju...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

18.06.2015 10:08

Jovane imaš li ti išta u glavi na mjestu gdje bi trebao biti mozak? Valjda imaš dovoljno godina da se sjetiš 90ih. Što se istorije tiče pogotovo nemaš pojma. Nije mi jasno kako si završio (ako jesi) bilo kakvu školu sa takvom pameti. Mora da si imao štelu kod nastavnika i profera...

Name

Logika...

17.06.2015 06:53

De da na miru popijem jutarnju kafu.

ODGOVORITE
Name

baja

17.06.2015 06:55

Dok i Rusija i Evropa gule ovu sirotinju a mi trazimo spas u jednim i drugim tesko nama.

ODGOVORITE
Name

re kusturic jovan

17.06.2015 08:37

Pa drzali bi mi se Eu i Amera ali nece oni nas,njima i Vatikanu je cilj unistenje Srba,a kako nam je bilo sa Rusima bar nas nisu bombardovali.

ODGOVORITE