Мухамед Морси осуђен на смрт

Суд у Египту изрекао је данас смртну казну бившем предсједнику Мухамеду Морсију поводом масовног бјекства осуђеника из затвора 2011. године.

Свијет 16.06.2015 | 18:30
Мухамед Морси осуђен на смрт

Суд је у мају предложио изрицање смртне казне и доставио ову препоруку великом муфтији Шавкију Аламу, најутицајнијој вјерској личности у овој земљи. Овај корак неопходан је по закону за изрицање смртне казне.

Иста казна изречена је и лидеру "Муслиманског братства" Мохамеду Бадијеу. У одсуству су на смртне казне осуђени утцајни свештеник Јусеф ал Карадави и група од преко 80 људи.

На ове пресуде могу се уложити жалбе.

Морси и Бадије претходно су осуђени на затворске казне од по 25 година због шпијунаже и сарадње са страним групама.

Исламиста Морси био је први демократски изабрани предсједник Египта, а војска га је свргнула са власти послије масовних протеста 2013. године.

Он је тврдио да је суд нелегитиман и оптужио бившег војног команданта Абдела Фатаха ал Сисија да је извршио државни удар.

Сиси, актуелни египатски предсједник, тврди да "Муслиманско братство" представља велику опасност по националну безбједност.

Извор: СРНА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

адо

16.06.2015 16:42

Демократски изабраног предсједника свргну са власти војним пуцем,уведу диктатуру,осуде све противнике на смрт,а ЕВРОПА и цијели СВИЈЕТ сути...нема позивања на демокрацију-ЕРДОГАН ЈЕ ДИКТАТОР (изабран демократски на изборима) а СИСИ ЈЕ ПОДОБАН(досао на власт војним пуцем)...и онда ја треба ко теле да гледам,подрзавам и вицем из свег гласа БРАВОООО...хеби се ДЕМОКРАТИЈО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

17.06.2015 11:49

Генерал Сиси је израелски играч.

ОДГОВОРИТЕ