УЕФА учествује у намјештању утакмица?!

"Добио сам предлог 2012. године да учествујем у неком таквом случају, када сам одбио, после 20 дана од УЕФА ми је стигло да је меч био намештен", тврди судија Мариос Панаји.

Фудбал 17.06.2015 | 13:20
УЕФА учествује у намјештању утакмица?!

Међународни фудбалски судија, Мариос Панаји, говорећи на Форуму "Заштита етичких принципа и интегритета савременог спорта", који организује Тањуг у сарадњи са Министарством омладине и спорта, изјавио је да се "на Кипру углавном наместају пријатељске утакмице" што је услов да судије које у томе учествују пређу у прву лигу!

Каже и да у томе учествује УЕФА, штитећи оне судије које намештају утакмице.

"Добио сам предлог 2012. године да учествујем у неком таквом случају, када сам одбио, после 20 дана од УЕФА ми је стигло да је меч био намештен, јер нисам хтео у томе да учествујем", рекао Панаји.

Додао је и да је у образовање судија уложено 1,5 милиона евра, али да они и даље учествују у намештању утакмица. Кипарске судије су хулигани, указује Панаји истакавши да су међу њима и они који су били осуђени деведесетих годана.

"У другим земљама вам не дозвољавају да гледате утакмицу, а не да судите. То се дешава јер је наша организација корумпирана, а наши политичари не желе да реше проблем", истиче Панаји.

Коментари / 0

Оставите коментар