UEFA učestvuje u namještanju utakmica?!

"Dobio sam predlog 2012. godine da učestvujem u nekom takvom slučaju, kada sam odbio, posle 20 dana od UEFA mi je stiglo da je meč bio namešten", tvrdi sudija Marios Panaji.

Fudbal 17.06.2015 | 13:20
UEFA učestvuje u namještanju utakmica?!

Međunarodni fudbalski sudija, Marios Panaji, govoreći na Forumu "Zaštita etičkih principa i integriteta savremenog sporta", koji organizuje Tanjug u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, izjavio je da se "na Kipru uglavnom namestaju prijateljske utakmice" što je uslov da sudije koje u tome učestvuju pređu u prvu ligu!

Kaže i da u tome učestvuje UEFA, štiteći one sudije koje nameštaju utakmice.

"Dobio sam predlog 2012. godine da učestvujem u nekom takvom slučaju, kada sam odbio, posle 20 dana od UEFA mi je stiglo da je meč bio namešten, jer nisam hteo u tome da učestvujem", rekao Panaji.

Dodao je i da je u obrazovanje sudija uloženo 1,5 miliona evra, ali da oni i dalje učestvuju u nameštanju utakmica. Kiparske sudije su huligani, ukazuje Panaji istakavši da su među njima i oni koji su bili osuđeni devedesetih godana.

"U drugim zemljama vam ne dozvoljavaju da gledate utakmicu, a ne da sudite. To se dešava jer je naša organizacija korumpirana, a naši političari ne žele da reše problem", ističe Panaji.

Komentari / 0

Ostavite komentar