Рафа: Знао сам да ћу изгубити од Новака на Гаросу!

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да није био изненађен поразом од Новака Ђоковића у четвртфиналу Ролан Гароса.

Тенис 17.06.2015 | 12:40
Рафа: Знао сам да ћу изгубити од Новака на Гаросу!

Ђоковић је у највећем четвртфиналу у историји тениса савладао Надала са 7:5, 6:3, 6:1 и тако му нанео тек други пораз у Булоњској шуми.

Рафа, који је после тог неуспеха пао на десето место АТП листе, истакао је да је пораз био очекиван после веома лошег првог дела сезоне.

“Нисам био срећан што сам изгубио у четвртфиналу од Новака Ђоковића, али ове године нисам радио праве ствари пре Ролан Гароса и тај пораз ме није изненадио. Морам то прихватити – морам прихватити да је на турниру био играч који је у том тренутку играо боље”, рекао је Надал.

Повратак на старе стазе почео је за викенд, титулом на АТП турниру из серије 250 у Штутгарту, када је са 7:6, 6:3 савладао нашег Виктора Троицког.

“Нисам играо добро пре Ролан Гароса. Прва три и по месеца су била ужасна за мене, али у последњих месец и по дана осећам да играм боље. Најважније је да поново уживам када сам на терену. Раније нисам уживао и нисам имао шансу да играм како желим јер сам био превише нервозан. Други део сезоне за мене је почео прошле недеље титулом у Штутгарту. Ментално се осећам снажно, мотивисан сам да поново будем на највишем нивоу. Прошле недеље сам победио и имао веома добру недељу на трави”, додао је Шпанац.

То је Тонијевом ученику била 66. титула у каријери, друга ове сезоне и тек четврта на травнатој подлози. Осим тога, Надал је освојио чак 27 Мастерса и 14 Грен слемова.

“Освојио сам довољно Грен слем турнира у својој каријери – 14 је и више него довољно, али ћу наставити да дајем све од себе”.

‘Бик са Маљорке’ имао је током каријере великих проблема са повредама, али истиче да, уколико не буде осећао болове у коленима, може да се врати у сам врх светског тениса.

“Моја колена су добро. Очигледно је да имам шансу да се равноправно такмичим када су колена добро, а трава је друга подлога на којој сам имао највише успеха у каријери. Осећам се комфорно, али морам да играм добро. Немам физичке лимите као 2012. или 2013. године”, навео је Рафа.

Он ће се ове недеље такмичити на турниру у Квинсу, на којем није наступао 2011. године због великих пореза.

“Мало се променило у односу на прошлу годину. И даље није идеално, али је боље него претходних година. Нисам дуго играо овде, али волим ово место – право је време за мене да будем овде”, закључио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар