Rafa: Znao sam da ću izgubiti od Novaka na Garosu!

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da nije bio iznenađen porazom od Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Tenis 17.06.2015 | 12:40
Rafa: Znao sam da ću izgubiti od Novaka na Garosu!

Đoković je u najvećem četvrtfinalu u istoriji tenisa savladao Nadala sa 7:5, 6:3, 6:1 i tako mu naneo tek drugi poraz u Bulonjskoj šumi.

Rafa, koji je posle tog neuspeha pao na deseto mesto ATP liste, istakao je da je poraz bio očekivan posle veoma lošeg prvog dela sezone.

“Nisam bio srećan što sam izgubio u četvrtfinalu od Novaka Đokovića, ali ove godine nisam radio prave stvari pre Rolan Garosa i taj poraz me nije iznenadio. Moram to prihvatiti – moram prihvatiti da je na turniru bio igrač koji je u tom trenutku igrao bolje”, rekao je Nadal.

Povratak na stare staze počeo je za vikend, titulom na ATP turniru iz serije 250 u Štutgartu, kada je sa 7:6, 6:3 savladao našeg Viktora Troickog.

“Nisam igrao dobro pre Rolan Garosa. Prva tri i po meseca su bila užasna za mene, ali u poslednjih mesec i po dana osećam da igram bolje. Najvažnije je da ponovo uživam kada sam na terenu. Ranije nisam uživao i nisam imao šansu da igram kako želim jer sam bio previše nervozan. Drugi deo sezone za mene je počeo prošle nedelje titulom u Štutgartu. Mentalno se osećam snažno, motivisan sam da ponovo budem na najvišem nivou. Prošle nedelje sam pobedio i imao veoma dobru nedelju na travi”, dodao je Španac.

To je Tonijevom učeniku bila 66. titula u karijeri, druga ove sezone i tek četvrta na travnatoj podlozi. Osim toga, Nadal je osvojio čak 27 Mastersa i 14 Gren slemova.

“Osvojio sam dovoljno Gren slem turnira u svojoj karijeri – 14 je i više nego dovoljno, ali ću nastaviti da dajem sve od sebe”.

‘Bik sa Maljorke’ imao je tokom karijere velikih problema sa povredama, ali ističe da, ukoliko ne bude osećao bolove u kolenima, može da se vrati u sam vrh svetskog tenisa.

“Moja kolena su dobro. Očigledno je da imam šansu da se ravnopravno takmičim kada su kolena dobro, a trava je druga podloga na kojoj sam imao najviše uspeha u karijeri. Osećam se komforno, ali moram da igram dobro. Nemam fizičke limite kao 2012. ili 2013. godine”, naveo je Rafa.

On će se ove nedelje takmičiti na turniru u Kvinsu, na kojem nije nastupao 2011. godine zbog velikih poreza.

“Malo se promenilo u odnosu na prošlu godinu. I dalje nije idealno, ali je bolje nego prethodnih godina. Nisam dugo igrao ovde, ali volim ovo mesto – pravo je vreme za mene da budem ovde”, zaključio je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar