ЕП - капитен Петковић: ОИ ће бити круна наших каријера!

Капитен младе репрезентације Србије Марко Петковић рекао је да ће екипа Европском првенству у Чешкој покушати да изборе пласман у полуфинале.

Фудбал 17.06.2015 | 10:00
ЕП - капитен Петковић: ОИ ће бити круна наших каријера!

Пласман међу четири најбоље екипе на ЕП доноси учешће не Олимпијским играма у Рију наредне године.

"Наш примарни циљ је да прођемо групну фазу и удјемо медју четири најбоље репрезентације у Европи. То би нам донело и учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Сан многих спортиста је да се појаве на том такмичењу. Учешћце на олимпијском турниру за многе моје другове била би круна играња у младој репрезентацији. Огромни су то мотиви, који нас подстичу да одемо што даље на првенству", рекао је Петковић за сајт ФСС.

Првенство Европе почиње у среду, а Србија ће играти у групи А заједно са домаћином Чешком, Немачком и Данском.

"У завршници европског првенства нашле су се најбоље селекције на континенту. У том крем друштву нема многих других јаких земаља Европе. Зато смо поносни дошли у Праг и спремни смо да у најбољем светлу репрезентујемо српски фудбал", поручио је капитен.

Дефанзивац Црвене звезде доживео је тешку повреду укрштених лигамената колена против Италије, али се у државни тим вратио у право време.

"Опоравио сам се на време. Тешко би ми било да сам морао да пропустим ово такмичење. Спремно дочекујем првенство у Чешкој. Прошао сам тежак период, чезнуо за тереном, гледао своје другове како играју, а сада сам срећан што могу да им помогнем", закључио је Петковић.

Српски фудбалери на старту такмичења играју против Немачке, а тај меч на програму је у среду, 17. јуна, од 20.45 сати на стадион 'Летна'.

Коментари / 0

Оставите коментар