EP - kapiten Petković: OI će biti kruna naših karijera!

Kapiten mlade reprezentacije Srbije Marko Petković rekao je da će ekipa Evropskom prvenstvu u Češkoj pokušati da izbore plasman u polufinale.

Fudbal 17.06.2015 | 10:00
EP - kapiten Petković: OI će biti kruna naših karijera!

Plasman među četiri najbolje ekipe na EP donosi učešće ne Olimpijskim igrama u Riju naredne godine.

"Naš primarni cilj je da prođemo grupnu fazu i udjemo medju četiri najbolje reprezentacije u Evropi. To bi nam donelo i učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. San mnogih sportista je da se pojave na tom takmičenju. Učešćce na olimpijskom turniru za mnoge moje drugove bila bi kruna igranja u mladoj reprezentaciji. Ogromni su to motivi, koji nas podstiču da odemo što dalje na prvenstvu", rekao je Petković za sajt FSS.

Prvenstvo Evrope počinje u sredu, a Srbija će igrati u grupi A zajedno sa domaćinom Češkom, Nemačkom i Danskom.

"U završnici evropskog prvenstva našle su se najbolje selekcije na kontinentu. U tom krem društvu nema mnogih drugih jakih zemalja Evrope. Zato smo ponosni došli u Prag i spremni smo da u najboljem svetlu reprezentujemo srpski fudbal", poručio je kapiten.

Defanzivac Crvene zvezde doživeo je tešku povredu ukrštenih ligamenata kolena protiv Italije, ali se u državni tim vratio u pravo vreme.

"Oporavio sam se na vreme. Teško bi mi bilo da sam morao da propustim ovo takmičenje. Spremno dočekujem prvenstvo u Češkoj. Prošao sam težak period, čeznuo za terenom, gledao svoje drugove kako igraju, a sada sam srećan što mogu da im pomognem", zaključio je Petković.

Srpski fudbaleri na startu takmičenja igraju protiv Nemačke, a taj meč na programu je u sredu, 17. juna, od 20.45 sati na stadion 'Letna'.

Komentari / 0

Ostavite komentar