ЕП: Орлићи, нисмо вас заборавили! Играјте и побједите!

Милош Јојић је поручио јавности да није фер што је млада репрезентација (до 21 године) помало скрајнута пред завршни турнир ЕП у Чешкој. Ми им кажемо: Нисте заборављени, навијамо! Људи, данас се "ради" од ујутру до увече!!!

Фудбал 17.06.2015 | 13:40
ЕП: Орлићи, нисмо вас заборавили! Играјте и побједите!

Пазите ово: у 9.30х Омладинска фудбалска репрезентација Србије (играчи до 20 година) играла је полуфинални меч на Светском првенству на Новом Зеланду против селекције Малија. А 12 сати касније, у 20.45х, Млада фудбалска репрезентација Србије (играчи до 21) године почињу Европско првенство, и то против Немачке!

Аух! Спремите гласне жице!

Овде ћемо да се фокусирамо на нешто старије "орлиће", генерацију у којој су Милош Јојић, Филип Ђуричић (тек што се прикључио из А тима), Дарко Брашанац, Марко Полетановић, Мирко Иванић, Славољуб Срнић...

Фудбалер Борусије из Дортмунда Милош Јојић ударио нам је свима "пацке" изјавом да баш и нисмо испратили "орлиће" како треба и да ће нам свима бити жао што смо их "скрајнули" кад се врате овенчани славом. ОК, "Зеко", прихватићемо критику, само се вратите као победници!

Први циљ је обезбедити учешће на Олимпијским играма у Бразилу 2016. године, а потом и... Ваљда имамо право да се надамо!

Селектор младе репрезентације Младен Додић треба да настави тамо где је стао његов претходник Радован Ћурчић.

"Пласман на Европско првенство је за нас велики успех. Ћурчић је направио сензацију елиминисавши двоструког узастопног првака Европе Шпанију. То је успех који све нас обавезује, али не желимо да на томе останемо. Пролазак групе и пласман у полуфинале је наш основни циљ. Ако се то оствари, аутоматски смо испунили и други - учешће на Олимпијским играма у Рио де Женеиру следеће године", рекао је Додић за сајт ФСС.

Србија је у групи са Чешком, Немачком и Данском.

"Можда је друга група атрактивнија од наше. Шведска, Енглеска, Италија и Португалија су озбиљне репрезентације. Али, ни наша група није слаба. Немачка је увек опасна, домаћин Чешка има највише амбиције, док Данска гаји стил који нама не лежи. То су показале и две скорашње утакмица А репрезентација. Дакле, наша група је једнако јака, као и друга. У групама нема слабих ривала, па ће нијансе одлучивати победника", каже Додић.

Селектор Србије сматра да су Италија, Немачка и Енглеска главни кандидати за титулу првака Европе. Он, међутим, износи још један аргумент.

"После елиминације Шпаније на Србију сада гледају као на озбиљног противника. У разговорима са неким колегама закључио сам да нас убрајају у кандидате за највиши пласман. То, колико прија, још више обавезује", приметио је Додић.

Осим набројаних циљева, пред Додићем је још један задатак - да спрема играче за А тим, којем је преко потребна свежа крв.

"Још током квалификација у најбољи државни тим Србије ушли су Александар Митровић, Лазар Марковић, Филип Ђуричић, Матија Настасић, Милош Јојић и Филип Костић. Лепо је када, уз добре резултате, можемо да се похвалимо и том чињеницом. Из нашег састава још неколико играча налази се пред вратима А тима. Све нас то подстиче на даљи рад", подвукао је Додић.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ОРЛИЋА:

среда, 17. јун, 20.45х (Праг): Србија - Немачка

субота, 20. јун, 18х (Праг): Србија - Чешка

уторак, 23. јун, 20.45х (Праг): Србија - Данска

Коментари / 0

Оставите коментар