EP: Orlići, nismo vas zaboravili! Igrajte i pobjedite!

Miloš Jojić je poručio javnosti da nije fer što je mlada reprezentacija (do 21 godine) pomalo skrajnuta pred završni turnir EP u Češkoj. Mi im kažemo: Niste zaboravljeni, navijamo! Ljudi, danas se "radi" od ujutru do uveče!!!

Fudbal 17.06.2015 | 13:40
EP: Orlići, nismo vas zaboravili! Igrajte i pobjedite!

Pazite ovo: u 9.30h Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) igrala je polufinalni meč na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu protiv selekcije Malija. A 12 sati kasnije, u 20.45h, Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 21) godine počinju Evropsko prvenstvo, i to protiv Nemačke!

Auh! Spremite glasne žice!

Ovde ćemo da se fokusiramo na nešto starije "orliće", generaciju u kojoj su Miloš Jojić, Filip Đuričić (tek što se priključio iz A tima), Darko Brašanac, Marko Poletanović, Mirko Ivanić, Slavoljub Srnić...

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Miloš Jojić udario nam je svima "packe" izjavom da baš i nismo ispratili "orliće" kako treba i da će nam svima biti žao što smo ih "skrajnuli" kad se vrate ovenčani slavom. OK, "Zeko", prihvatićemo kritiku, samo se vratite kao pobednici!

Prvi cilj je obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Brazilu 2016. godine, a potom i... Valjda imamo pravo da se nadamo!

Selektor mlade reprezentacije Mladen Dodić treba da nastavi tamo gde je stao njegov prethodnik Radovan Ćurčić.

"Plasman na Evropsko prvenstvo je za nas veliki uspeh. Ćurčić je napravio senzaciju eliminisavši dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope Španiju. To je uspeh koji sve nas obavezuje, ali ne želimo da na tome ostanemo. Prolazak grupe i plasman u polufinale je naš osnovni cilj. Ako se to ostvari, automatski smo ispunili i drugi - učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru sledeće godine", rekao je Dodić za sajt FSS.

Srbija je u grupi sa Češkom, Nemačkom i Danskom.

"Možda je druga grupa atraktivnija od naše. Švedska, Engleska, Italija i Portugalija su ozbiljne reprezentacije. Ali, ni naša grupa nije slaba. Nemačka je uvek opasna, domaćin Češka ima najviše ambicije, dok Danska gaji stil koji nama ne leži. To su pokazale i dve skorašnje utakmica A reprezentacija. Dakle, naša grupa je jednako jaka, kao i druga. U grupama nema slabih rivala, pa će nijanse odlučivati pobednika", kaže Dodić.

Selektor Srbije smatra da su Italija, Nemačka i Engleska glavni kandidati za titulu prvaka Evrope. On, međutim, iznosi još jedan argument.

"Posle eliminacije Španije na Srbiju sada gledaju kao na ozbiljnog protivnika. U razgovorima sa nekim kolegama zaključio sam da nas ubrajaju u kandidate za najviši plasman. To, koliko prija, još više obavezuje", primetio je Dodić.

Osim nabrojanih ciljeva, pred Dodićem je još jedan zadatak - da sprema igrače za A tim, kojem je preko potrebna sveža krv.

"Još tokom kvalifikacija u najbolji državni tim Srbije ušli su Aleksandar Mitrović, Lazar Marković, Filip Đuričić, Matija Nastasić, Miloš Jojić i Filip Kostić. Lepo je kada, uz dobre rezultate, možemo da se pohvalimo i tom činjenicom. Iz našeg sastava još nekoliko igrača nalazi se pred vratima A tima. Sve nas to podstiče na dalji rad", podvukao je Dodić.

RASPORED UTAKMICA ORLIĆA:

sreda, 17. jun, 20.45h (Prag): Srbija - Nemačka

subota, 20. jun, 18h (Prag): Srbija - Češka

utorak, 23. jun, 20.45h (Prag): Srbija - Danska

Komentari / 0

Ostavite komentar