Да ли је могуће? Борцу нема спаса?!

Уколико Фудбалски клуб Борац не буде пронашао рјешење за добијање лиценце за наступ у Премијер лиги Босне и Херцеговине наредне сезоне до заказане Скупштине 1. јула , биће проглашен стечај!

Фудбал 17.06.2015 | 09:00
Да ли је могуће? Борцу нема спаса?!

Црвено-плави, три дана прије 89. рођендана (основан 4. јула 1926. године) могли би заувијек да нестану са фудбалске мапе БиХ и Европе!

Предсједник клуба у оставци Драшко Илић поновио је за "Глас Српске" да ће Борац отићи у стечај ако у најкраћем року не пронађе 300.000 КМ јер мора да плат око 240.000 КМ дуга бившим играчима и тренерима, као и 60.000 Км за љекарске прегледе, припреме, путовања...

"Ријеч је о дуговима и репрограмима према бившем тренеру Богдану Петковићу, Милану Вукељи, те играчима Марку Максимовићу, Немањи Билбији, Бојану Марковићу, Огњену Радуловићу, Дарку Ђајићу, Вулету Тривуновићу, Борису Распудићу и Дарку Малетићу. углавном, с 300.000 Км ријешили бисмо питање наступа у Премијер лиги БиХ наредне сезоне", рекао је Илић.

На претходној Скупштини "Великана из Платонове" оформљен је петочлани преговарачки тим, који се обратио свим релевантним субјектима у Републици Српској како би се пронашло рјешење за спас клуба.

"Али, још се није десио никакав контакт, тако да је ситуација безизлазна. Највише сам разочаран односом Града Бањалука, привредника у граду на Врбасу и Владе Републике Српске, којима изгледа Борац није потребан. Позивали смо бивше играче, ветеране, али нико није у ситуацији да нам помогне. Не можемо вући више никакве потезе, моја једина обавеза је да сазовем 1. јула Изборну скупштину клуба", разочаран је доскорашњи први човјек Бањалучана.

Према његовим ријечима, иако постоји интересовање шпанских, белгијских, аустријских и чешких клубова за три фудбалера Борца Александра Субића, Срђана Бечелића и Тонија Јовића, клуб не смије да чека на њихово евентуелно обештећење.

"Готово је сигурно да ће бар неко од њих, а можда и сва тројица да напусте Градски стадион и да ћемо за њих добити одштету обзиром да имају важеће уговоре, Борац не смије да чека! Ако желимо да 'Великан из Платонове' још постоји морамо наћи 300.000 КМ. У супротном, 1. јула ће бити проглашена ликвидација", закључио је Илић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вултурес

17.06.2015 07:14

Борац је само сада играцка у рукама многих да се добијају политицки поени. Илиц је ипак само узео а није ниста дао. ФК Крупа је сада вазнија од ФК Борац. Највецу стету су аннијели Бране Јанковиц и Радмило Сиповац, а сада Драско Илиц. Драгољуб Давидовиц и Гаврановиц су само дали подрску да се Борац гурне низбрдо, а сви министри спорта који су били уназад 10 година су се смијали над судбином Борца. АЈ БОРАЦ

ОДГОВОРИТЕ