Da li je moguće? Borcu nema spasa?!

Ukoliko Fudbalski klub Borac ne bude pronašao rješenje za dobijanje licence za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone do zakazane Skupštine 1. jula , biće proglašen stečaj!

Fudbal 17.06.2015 | 09:00
Da li je moguće? Borcu nema spasa?!

Crveno-plavi, tri dana prije 89. rođendana (osnovan 4. jula 1926. godine) mogli bi zauvijek da nestanu sa fudbalske mape BiH i Evrope!

Predsjednik kluba u ostavci Draško Ilić ponovio je za "Glas Srpske" da će Borac otići u stečaj ako u najkraćem roku ne pronađe 300.000 KM jer mora da plat oko 240.000 KM duga bivšim igračima i trenerima, kao i 60.000 Km za ljekarske preglede, pripreme, putovanja...

"Riječ je o dugovima i reprogramima prema bivšem treneru Bogdanu Petkoviću, Milanu Vukelji, te igračima Marku Maksimoviću, Nemanji Bilbiji, Bojanu Markoviću, Ognjenu Raduloviću, Darku Đajiću, Vuletu Trivunoviću, Borisu Raspudiću i Darku Maletiću. uglavnom, s 300.000 Km riješili bismo pitanje nastupa u Premijer ligi BiH naredne sezone", rekao je Ilić.

Na prethodnoj Skupštini "Velikana iz Platonove" oformljen je petočlani pregovarački tim, koji se obratio svim relevantnim subjektima u Republici Srpskoj kako bi se pronašlo rješenje za spas kluba.

"Ali, još se nije desio nikakav kontakt, tako da je situacija bezizlazna. Najviše sam razočaran odnosom Grada Banjaluka, privrednika u gradu na Vrbasu i Vlade Republike Srpske, kojima izgleda Borac nije potreban. Pozivali smo bivše igrače, veterane, ali niko nije u situaciji da nam pomogne. Ne možemo vući više nikakve poteze, moja jedina obaveza je da sazovem 1. jula Izbornu skupštinu kluba", razočaran je doskorašnji prvi čovjek Banjalučana.

Prema njegovim riječima, iako postoji interesovanje španskih, belgijskih, austrijskih i čeških klubova za tri fudbalera Borca Aleksandra Subića, Srđana Bečelića i Tonija Jovića, klub ne smije da čeka na njihovo eventuelno obeštećenje.

"Gotovo je sigurno da će bar neko od njih, a možda i sva trojica da napuste Gradski stadion i da ćemo za njih dobiti odštetu obzirom da imaju važeće ugovore, Borac ne smije da čeka! Ako želimo da 'Velikan iz Platonove' još postoji moramo naći 300.000 KM. U suprotnom, 1. jula će biti proglašena likvidacija", zaključio je Ilić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vultures

17.06.2015 07:14

Borac je samo sada igracka u rukama mnogih da se dobijaju politicki poeni. Ilic je ipak samo uzeo a nije nista dao. FK Krupa je sada vaznija od FK Borac. Najvecu stetu su annijeli Brane Jankovic i Radmilo Sipovac, a sada Drasko Ilic. Dragoljub Davidovic i Gavranovic su samo dali podrsku da se Borac gurne nizbrdo, a svi ministri sporta koji su bili unazad 10 godina su se smijali nad sudbinom Borca. AJ BORAC

ODGOVORITE