ПДП: Власт Српске је покровитељ криминала

Највећи криминал у Републици Српској има покровитељство и у власти Републике Српске и Бањалуке - тврде представници бањалучког одбора Партије демократског прогреса (ПДП) указујући да је без регулационог плана урађен приступни пут за пословни објекат "Гранд траде“ одбјеглог осуђеника Милета Радишића.

Република Српска 16.06.2015 | 11:49
ПДП: Власт Српске је покровитељ криминала

Најавили су да ће о свему упознати и посланике Народне скупштине Републике Српске. 

Предсједник Градског одбора ПДП-а Зоран Талић рекао је на пресконференцији, која је одржана непосредно уз велики пословни објекат "Гранд траде“ који је у изградњи, да приступни пут, који је урађен за тај објекат не постоји у регулационом плану, али градске власти то толеришу. 

Талић је најавио да ће од надлежних у Бањалуци тражити одговор зашто "пресуђени криминалци могу директно изаћи на главну цесту без регулационог плана, док поједини грађани не могу да ураде приступни пут, иако је то регулисано регулационим планом“. 

И потпредсједник Градског одбора ПДП-а Александар Золак подсјећа да су још у марту прошле године поднијели кривичне пријаве против одговорних лица градске власти Бањалуке, Правобранилаштва и Геодетске управе Републике Српске у вези са, како тврди, незаконитим радњама које прате изградњу пословног објекта "Гранд траде“. 

-Ништа до данас није урађено поводом те кривичне пријаве, јер институције које би требало да се баве овим проблемом не раде свој посао. Њихов рад се своди на покривање криминалних радњи људи у власти и блиских власти - навео је Золак. 

Сматра да ће, ако се власти не врате у законске оквире, ускоро и народ реаговати због оваквих случајева, јер му је доста обмана и лажи. 

Миле Радишић, власник фирме "Гранд траде“ из Бањалуке је осуђен на три године затвора због малверзација акцијама "Медицинске електронике“, али је умјесто у затвор, побјегао из Српске. 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Реално

16.06.2015 09:59

Ето ми то нисмо знали . Па теже нам је сад него 96.године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

16.06.2015 09:59

Ма није могуће, па то је грешка И атак на власт?! Лопови! Ј..о вас онај ко вам све то допуша, а то смо ми, стока-народ! Требамо их пљувати по улици кад их видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

16.06.2015 10:14

СНСД ЈЕ УНИСТИО РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

16.06.2015 10:16

Дакле - небитно је откуда новац за толику зграду, а битан је проблем приступног пута?? Шта сад - платиће се казна за приступни пут, а украдена зграда ће остати власницима који ни помоћу трикова не могу доказати поријекло имовине?? Опозиција у РС служи сврси легализације криминала позиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП

16.06.2015 10:43

Ваља обратити пазњу на оно сто је рецено, прије несувислог критиковања. Кривицне пријаве су поднесене, али се ниста не ради тим поводом. И кад смо вец ту, које рјесење ти предлазес, а да није паљевина и крв на улицама?

Name

ГАСТАРБАЈТЕР

16.06.2015 10:17

СЛУЧАЈ "ГРАНД ТРАДЕ" ЈЕ ПРАВИ ПРИМЈЕР КАКО ПАРТИЈСКА ВЛАСТ - ЛОКАЛНА И РЕПУБЛИЧКА КРШИ И ЛОМИ СВЕ ПРЕД СОБОМ: ПРОПИСЕ, ПРАВИЛА, ОБИЧАЈЕ, УСТАВЕ И КОНВЕНЦИЈЕ, ОБИЧНЕ ЉУДЕ, НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, ПОСЛАНИКЕ КОЈИ ПОСТАЈУ ОБИЧНИ "ПАПЦИ" И ОСТАЛЕ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ КОЈЕ СЕ ПОВИЈАЈУ ИЛИ ПЛИВАЈУ У СВОМ ИЛИ ТУЂЕМ БЛАТУ ЈЕР КОД НАС НЕ ПОСТОЈИ БИЛО КАКВО ПРАВНО ИЛИ ХЕМИЈСКО СРЕДСТВО КОЈЕ МОЖЕ ЗАУСТАВИТИ ПОДИВЉАЛУ ЏИНОВСКУ ХОБОТНИЦУ - "АЖДАХУ КОРУПЦИЈЕ" ЧИЈИ ЈЕ МОЗАК СМЈЕСТЕН У ЦЕНТРУ БАЊАЛУКЕ.... ТО ЈЕ ТАКО ЕПСКИ ДА МИ СЕ ДИЖЕ КОСА НА ГЛАВИ И ДА МИСЛИМ ДА НАМ САДА ТРЕБА ОНАЈ НАРОДНИ ЧОВЈЕК "СВЕТИ ГЕОРГИЈЕ ДА УБИВА АЖДАХУ"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоја

16.06.2015 11:14

Мозак је смјештен у Лакташима.

Name

ре мила бест

16.06.2015 10:22

У томе је ствар ја за ових десет година нисам никада видио од било којег на власти да хода градом или улицом, као да се крију од народа и стално су у аутима и на мјестима гдје се само они окупљају и састају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

16.06.2015 11:19

ре мила бест; БРАВО, ОДЛИЧНО СТЕ ВИДЈЕЛИ... НЕМА ЊИХ НИГДЈЕ У ОБИЧНОМ ЖИВОТУ... ПОНАШАЈУ СЕ КАО ДВОРСКЕ ЛУДЕ, ШТО ОНИ У СУШТИНИ И ЈЕСУ.

Name

овај гори

16.06.2015 11:42

Гори је овај сто се представља као алтернатива. Као опозиционар изнајмљује станове у којима проводи ноци са "елитном ............ (новинарком)", док му дјеца бораве у тросној бараци. Замислите какав би био када би досао на власт ?

Name

Овај гори

16.06.2015 12:03

На кога мислиш?

Name

Додиков дрекавац

16.06.2015 10:45

Милета Радишића уза зид!

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко

16.06.2015 14:02

Не треба њега уза зид.Нас треба.Ми смо својим нецињењем,апстиненцијом и незаинтересованосцу,за све сто нам се десава,омогуцили фукарама и олосу,да се са нама играју као са децом.Ми смо,НАРОД из Р.Српске,направили Радисице,Станковице,Цицице,Цубрије,Додике и осталу мафијаску булументу.Ми смо за њих ГЛАСАЛИ.На сваким изборима били су први.Не сви наравно.Али буљук истросених и лазним патриотизмом задојених СРБЕНДИ,су њима омогуцили све ово.Србину отвори Нектар и дај му комад свињетине у саке,и не бој се.Јос му успут отпевај коју патриотску под врелим сатором и твој је сигурно.Нема горег народа од нас.Убицемо брата због пола метра медје,а ови нам узели и медју,и њиве и куце,и будуцност и прослост.Узели нам главе ове луде.Узели су нам дусу.И опет це.

Name

марко самардзиц

16.06.2015 13:50

Све странке подрзавају криминал најгоре врсте,зато их све унистити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЛОСНА БРАЦА

16.06.2015 14:01

ЈАКА ОПОЗИЦИЈА У РС.САМО ЛУПЕТАЈУ АКО ЈЕ ТО СВЕ ИСТИНА ИЗВЕДИТЕ НАРОД НА УЛИЦУ,МЈЕЊАЈТЕ НЕСТО-НИСТА ОД ТОГА ОПОЗИЦИЈА СЕ УХЉЕБИЛА НА НИВОУ БИХ ПА ПЕРУТАЈ-А БАЈИНИ У РС. ПА ПЕРУТАЈ-А НАРОД КО НАРОД УЗИВА ДОК ГА ГУ.. ПОЗИЦИЈА И ОПОЗИЦИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

16.06.2015 14:21

Власт јесте покровитељ криминала. Последњи слуцај јесте фирма Проинтер коју Баја и екипа гурају у сва јавна предузеца. Ускоро саљемо додатне информације по овом питању, али и послуснике који све спроводе.

ОДГОВОРИТЕ