PDP: Vlast Srpske je pokrovitelj kriminala

Najveći kriminal u Republici Srpskoj ima pokroviteljstvo i u vlasti Republike Srpske i Banjaluke - tvrde predstavnici banjalučkog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) ukazujući da je bez regulacionog plana urađen pristupni put za poslovni objekat "Grand trade“ odbjeglog osuđenika Mileta Radišića.

Republika Srpska 16.06.2015 | 11:49
PDP: Vlast Srpske je pokrovitelj kriminala

Najavili su da će o svemu upoznati i poslanike Narodne skupštine Republike Srpske. 

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Zoran Talić rekao je na preskonferenciji, koja je održana neposredno uz veliki poslovni objekat "Grand trade“ koji je u izgradnji, da pristupni put, koji je urađen za taj objekat ne postoji u regulacionom planu, ali gradske vlasti to tolerišu. 

Talić je najavio da će od nadležnih u Banjaluci tražiti odgovor zašto "presuđeni kriminalci mogu direktno izaći na glavnu cestu bez regulacionog plana, dok pojedini građani ne mogu da urade pristupni put, iako je to regulisano regulacionim planom“. 

I potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Aleksandar Zolak podsjeća da su još u martu prošle godine podnijeli krivične prijave protiv odgovornih lica gradske vlasti Banjaluke, Pravobranilaštva i Geodetske uprave Republike Srpske u vezi sa, kako tvrdi, nezakonitim radnjama koje prate izgradnju poslovnog objekta "Grand trade“. 

-Ništa do danas nije urađeno povodom te krivične prijave, jer institucije koje bi trebalo da se bave ovim problemom ne rade svoj posao. Njihov rad se svodi na pokrivanje kriminalnih radnji ljudi u vlasti i bliskih vlasti - naveo je Zolak. 

Smatra da će, ako se vlasti ne vrate u zakonske okvire, uskoro i narod reagovati zbog ovakvih slučajeva, jer mu je dosta obmana i laži. 

Mile Radišić, vlasnik firme "Grand trade“ iz Banjaluke je osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija akcijama "Medicinske elektronike“, ali je umjesto u zatvor, pobjegao iz Srpske. 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Realno

16.06.2015 09:59

Eto mi to nismo znali . Pa teže nam je sad nego 96.godine.

ODGOVORITE
Name

mila

16.06.2015 09:59

Ma nije moguće, pa to je greška I atak na vlast?! Lopovi! J..o vas onaj ko vam sve to dopuša, a to smo mi, stoka-narod! Trebamo ih pljuvati po ulici kad ih vidimo.

ODGOVORITE
Name

Milenko

16.06.2015 10:14

SNSD JE UNISTIO RS.

ODGOVORITE
Name

SAŠA

16.06.2015 10:16

Dakle - nebitno je otkuda novac za toliku zgradu, a bitan je problem pristupnog puta?? Šta sad - platiće se kazna za pristupni put, a ukradena zgrada će ostati vlasnicima koji ni pomoću trikova ne mogu dokazati porijeklo imovine?? Opozicija u RS služi svrsi legalizacije kriminala pozicije...

ODGOVORITE
Name

PDP

16.06.2015 10:43

Valja obratiti paznju na ono sto je receno, prije nesuvislog kritikovanja. Krivicne prijave su podnesene, ali se nista ne radi tim povodom. I kad smo vec tu, koje rjesenje ti predlazes, a da nije paljevina i krv na ulicama?

Name

GASTARBAJTER

16.06.2015 10:17

SLUČAJ "GRAND TRADE" JE PRAVI PRIMJER KAKO PARTIJSKA VLAST - LOKALNA I REPUBLIČKA KRŠI I LOMI SVE PRED SOBOM: PROPISE, PRAVILA, OBIČAJE, USTAVE I KONVENCIJE, OBIČNE LJUDE, NEVLADINE ORGANIZACIJE, POSLANIKE KOJI POSTAJU OBIČNI "PAPCI" I OSTALE POLITIČKE PARTIJE KOJE SE POVIJAJU ILI PLIVAJU U SVOM ILI TUĐEM BLATU JER KOD NAS NE POSTOJI BILO KAKVO PRAVNO ILI HEMIJSKO SREDSTVO KOJE MOŽE ZAUSTAVITI PODIVLJALU DŽINOVSKU HOBOTNICU - "AŽDAHU KORUPCIJE" ČIJI JE MOZAK SMJESTEN U CENTRU BANJALUKE.... TO JE TAKO EPSKI DA MI SE DIŽE KOSA NA GLAVI I DA MISLIM DA NAM SADA TREBA ONAJ NARODNI ČOVJEK "SVETI GEORGIJE DA UBIVA AŽDAHU"...

ODGOVORITE
Name

goja

16.06.2015 11:14

Mozak je smješten u Laktašima.

Name

re mila best

16.06.2015 10:22

U tome je stvar ja za ovih deset godina nisam nikada vidio od bilo kojeg na vlasti da hoda gradom ili ulicom, kao da se kriju od naroda i stalno su u autima i na mjestima gdje se samo oni okupljaju i sastaju.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

16.06.2015 11:19

re mila best; BRAVO, ODLIČNO STE VIDJELI... NEMA NJIH NIGDJE U OBIČNOM ŽIVOTU... PONAŠAJU SE KAO DVORSKE LUDE, ŠTO ONI U SUŠTINI I JESU.

Name

ovaj gori

16.06.2015 11:42

Gori je ovaj sto se predstavlja kao alternativa. Kao opozicionar iznajmljuje stanove u kojima provodi noci sa "elitnom ............ (novinarkom)", dok mu djeca borave u trosnoj baraci. Zamislite kakav bi bio kada bi dosao na vlast ?

Name

Ovaj gori

16.06.2015 12:03

Na koga misliš?

Name

Dodikov drekavac

16.06.2015 10:45

Mileta Radišića uza zid!

ODGOVORITE
Name

slavko

16.06.2015 14:02

Ne treba njega uza zid.Nas treba.Mi smo svojim necinjenjem,apstinencijom i nezainteresovanoscu,za sve sto nam se desava,omogucili fukarama i olosu,da se sa nama igraju kao sa decom.Mi smo,NAROD iz R.Srpske,napravili Radisice,Stankovice,Cicice,Cubrije,Dodike i ostalu mafijasku bulumentu.Mi smo za njih GLASALI.Na svakim izborima bili su prvi.Ne svi naravno.Ali buljuk istrosenih i laznim patriotizmom zadojenih SRBENDI,su njima omogucili sve ovo.Srbinu otvori Nektar i daj mu komad svinjetine u sake,i ne boj se.Jos mu usput otpevaj koju patriotsku pod vrelim satorom i tvoj je sigurno.Nema goreg naroda od nas.Ubicemo brata zbog pola metra medje,a ovi nam uzeli i medju,i njive i kuce,i buducnost i proslost.Uzeli nam glave ove lude.Uzeli su nam dusu.I opet ce.

Name

marko samardzic

16.06.2015 13:50

Sve stranke podrzavaju kriminal najgore vrste,zato ih sve unistiti!!!

ODGOVORITE
Name

ZLOSNA BRACA

16.06.2015 14:01

JAKA OPOZICIJA U RS.SAMO LUPETAJU AKO JE TO SVE ISTINA IZVEDITE NAROD NA ULICU,MJENJAJTE NESTO-NISTA OD TOGA OPOZICIJA SE UHLJEBILA NA NIVOU BIH PA PERUTAJ-A BAJINI U RS. PA PERUTAJ-A NAROD KO NAROD UZIVA DOK GA GU.. POZICIJA I OPOZICIJA

ODGOVORITE
Name

Savo

16.06.2015 14:21

Vlast jeste pokrovitelj kriminala. Poslednji slucaj jeste firma Prointer koju Baja i ekipa guraju u sva javna preduzeca. Uskoro saljemo dodatne informacije po ovom pitanju, ali i poslusnike koji sve sprovode.

ODGOVORITE