Руске палачинке освајају Америку

Највећи руски ланац ресторана специјализованих за блињи слаткише, то јест палачинке планира отварање палачинкарница ове јесени и у Њујорку. „Теремок“ ће бити први руски ланац ресторана брзе хране у САД.

Занимљивости 16.06.2015 | 11:27
Руске палачинке освајају Америку

Михаил Гончаров, оснивач ланца „Теремок“, припрема се да уложи пола милиона долара за отварање два локала на Менхетну, у којима ће моћи да се купе, између осталог, и палачинке на какве Американци нису навикли, преноси Раша тудеј.

За различите специјалитете који ће бити у понуди купци ће морати да издвоје између четири и 10 долара. Поређења ради, „биг-мек“ у Њујорку кошта 5,23 долара.

Неће бити значајних разлика у руском менију изузев увођења јединственог састојка за америчке муштерије – јаворовог сирупа.

Овај ланац има више од 300 објеката у Русији, танке палачинке се праве пред муштеријама, које потом бирају жељену комбинацију од понуђених 30 додатака. На менију су и чувени боршч, кнедле и хељдина каша.

Уколико проширење на америчко тржиште буде успешно, објекти „Теремока“ убрзо ће бити отворени и у Немачкој, Великој Британији и Кини, најавио је Гончаров.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар