Ruske palačinke osvajaju Ameriku

Najveći ruski lanac restorana specijalizovanih za blinji slatkiše, to jest palačinke planira otvaranje palačinkarnica ove jeseni i u Njujorku. „Teremok“ će biti prvi ruski lanac restorana brze hrane u SAD.

Zanimljivosti 16.06.2015 | 11:27
Ruske palačinke osvajaju Ameriku

Mihail Gončarov, osnivač lanca „Teremok“, priprema se da uloži pola miliona dolara za otvaranje dva lokala na Menhetnu, u kojima će moći da se kupe, između ostalog, i palačinke na kakve Amerikanci nisu navikli, prenosi Raša tudej.

Za različite specijalitete koji će biti u ponudi kupci će morati da izdvoje između četiri i 10 dolara. Poređenja radi, „big-mek“ u Njujorku košta 5,23 dolara.

Neće biti značajnih razlika u ruskom meniju izuzev uvođenja jedinstvenog sastojka za američke mušterije – javorovog sirupa.

Ovaj lanac ima više od 300 objekata u Rusiji, tanke palačinke se prave pred mušterijama, koje potom biraju željenu kombinaciju od ponuđenih 30 dodataka. Na meniju su i čuveni boršč, knedle i heljdina kaša.

Ukoliko proširenje na američko tržište bude uspešno, objekti „Teremoka“ ubrzo će biti otvoreni i u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Kini, najavio je Gončarov.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar