ЕП: Млади ''Орлићи'' крећу по евро-медаљу и визу за Рио!

Младу фудбалску репрезентацију Србије пд 17. до 30. јуна очекује Европско првенство за играче до 21 године у Чешкој, изабраници Младена Додића већ су у Прагу, први меч играју са већ у среду (20.45) против вршњака из Немачке, а Милош Јојић је истакао да су и ови "орлићи" раније показали да умеју да направе подвиг.

Фудбал 16.06.2015 | 23:20
ЕП: Млади ''Орлићи'' крећу по евро-медаљу и визу за Рио!

"Играче Немачке познајем, практично сви играју у Бундеслиги. Они су готово у најјачем тиму, одазвали су се, практично, сви играчи које је њхов селектор желео. То значи да су фаворит за освајање првог места на првенству, Немачка много очекује од њих, али ова наша генерација у младој репрезентацији већ је показала да може да прави подвиге. Елиминација Шпаније у баражу најбољи је пример за то", рекао је Јојић.

Поред Немачке, Србија ће играти за ривале у групи А имати домаћина Чешку и Данску. "Орлићи" су појачани чланом А репрезентације Филипом Ђуричићем.

"Нису нам се прикључили сви играчи из А тима, али то не значи да овај тим нема квалитет. Напротив. Показали смо и раније да имамо вредност. Истина, нису нас нешто посебно испратили, али наша мотивација и циљ који смо поставили не мења се ни најмање због таквог третмана. Остало је још мало да се освежимо и да изађемо на терен", додао је фудбалер Борусије из Дортмунда.

После Немачке на старту шампионата, Србија три дана касније игра са Чешком (18 часова), а 23. јуна против Данске (20.45).

"Жеља, идеја с којом се будим сваког дана и циљ остаје исти. Искрено сматрам да је учешће на шампионату Европе велика ствар за сваког играча, то даје печат каријери и радујем се изазову који је испред мене. Неће бити лако против Немаца, они нису изгубили ниједну утакмицу у квалификацијама, ипак мислим да можемо до изненађења. Пустићемо да буду фаворит пре меча, што им објективно припада, а све остало ћемо видети на терену. Успех нам доноси мирноћу за наставак турнира и потрудићемо се да стигнемо до њега", рекао је Ђуричић.

У групи Б се налазе Енглеска, Португалија, Италија и Шведска. Пласман у полуфинале обезбедиће по две првопласиране селекције из обе групе, као и на Олимпијске игре у Рију осим ако међу та четири тима не буде Енглеска. Онда ће трећепласиране репрезентације играти бараж за пут на Игре 2016. године.

Коментари / 0

Оставите коментар