EP: Mladi ''Orlići'' kreću po evro-medalju i vizu za Rio!

Mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije pd 17. do 30. juna očekuje Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine u Češkoj, izabranici Mladena Dodića već su u Pragu, prvi meč igraju sa već u sredu (20.45) protiv vršnjaka iz Nemačke, a Miloš Jojić je istakao da su i ovi "orlići" ranije pokazali da umeju da naprave podvig.

Fudbal 16.06.2015 | 23:20
EP: Mladi ''Orlići'' kreću po evro-medalju i vizu za Rio!

"Igrače Nemačke poznajem, praktično svi igraju u Bundesligi. Oni su gotovo u najjačem timu, odazvali su se, praktično, svi igrači koje je njhov selektor želeo. To znači da su favorit za osvajanje prvog mesta na prvenstvu, Nemačka mnogo očekuje od njih, ali ova naša generacija u mladoj reprezentaciji već je pokazala da može da pravi podvige. Eliminacija Španije u baražu najbolji je primer za to", rekao je Jojić.

Pored Nemačke, Srbija će igrati za rivale u grupi A imati domaćina Češku i Dansku. "Orlići" su pojačani članom A reprezentacije Filipom Đuričićem.

"Nisu nam se priključili svi igrači iz A tima, ali to ne znači da ovaj tim nema kvalitet. Naprotiv. Pokazali smo i ranije da imamo vrednost. Istina, nisu nas nešto posebno ispratili, ali naša motivacija i cilj koji smo postavili ne menja se ni najmanje zbog takvog tretmana. Ostalo je još malo da se osvežimo i da izađemo na teren", dodao je fudbaler Borusije iz Dortmunda.

Posle Nemačke na startu šampionata, Srbija tri dana kasnije igra sa Češkom (18 časova), a 23. juna protiv Danske (20.45).

"Želja, ideja s kojom se budim svakog dana i cilj ostaje isti. Iskreno smatram da je učešće na šampionatu Evrope velika stvar za svakog igrača, to daje pečat karijeri i radujem se izazovu koji je ispred mene. Neće biti lako protiv Nemaca, oni nisu izgubili nijednu utakmicu u kvalifikacijama, ipak mislim da možemo do iznenađenja. Pustićemo da budu favorit pre meča, što im objektivno pripada, a sve ostalo ćemo videti na terenu. Uspeh nam donosi mirnoću za nastavak turnira i potrudićemo se da stignemo do njega", rekao je Đuričić.

U grupi B se nalaze Engleska, Portugalija, Italija i Švedska. Plasman u polufinale obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, kao i na Olimpijske igre u Riju osim ako među ta četiri tima ne bude Engleska. Onda će trećeplasirane reprezentacije igrati baraž za put na Igre 2016. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar