Након кукастог крста, Сплит награђен - опет домаћин меча?!

Врх Хрватског фудбалског савеза, само неколико дана после скандалозног нацистичког испада, одлучио да Сплит буде домаћин утакмице Хрватска - Бугарска. УЕФА по хитном поступку разматра "Случај: свастика".

Фудбал 16.06.2015 | 21:40
Након кукастог крста, Сплит награђен - опет домаћин меча?!

Хрватски фудбалски савез игра "руски рулет"!

Само неколико дана после великог скандала, када је насред терена стадиона "Пољуд" бии исцртан кукасти крст, преко којег су тренирали и играли фудбалери репрезентација Хрватске и Италије у квалифкацијама за ЕУРО 2016. врх хрватског фудбала је одлучио да Сплит остане домаћин новог меча Хрватске у квалификацијама, против Бугарске 10. октобра.

Наравно, ако УЕФА до тада не одлучи да избаци Хрватску из квалификација. А Еврпска кућа фудбала данас је покренула хитан поступак против Хрватског фудбалског савеза.

Одлуку да Сплит остане домаћин, челници хрватске фудбалске организације бране овим речима:

"Дуго смо расправљали и заузели став који је једини исправан. Били бисмо неозбиљни да смо променили ранију одлуку, којом смо желели да успоставимо коректан однос са Хајдуком. Желимо да покажемо да Сплит, Хајдук, Далмација и Хрватска нису оно што је виђено на Пољуду", изјавио је извршни председник Хрватског фудбалског савеза Дамир Врбановић.

Каже да живот "иде даље и после кукастог крста".

"Нећемо због кукастог крста престати да комуницирамо са људима у Далмацији. Био бих пресрећан да се утакмица с Бугарском игра пред пуним Пољудом и да се заједно радујемо одласку Хрватске на ЕП".

Врбановић би ипак требало да сачека одлуку УЕФА пре него што се "порадује". Из Ниона је дошла вест да је покренут хитан поступак због кршења тачке 14. правилника УЕФА који се односи на расистичко понашање.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

16.06.2015 19:44

Устасе И фасисти И даље одлицно сарадјују!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

градишка

16.06.2015 19:48

Да се свастика појавила на терену стадиона Маракана,Србија би била бомбардована, срећом Србија нема проблема са фажизмом, као лијепа њихова

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

16.06.2015 20:24

Срамота ! Ал забрињава сто велика вецина Хрвата прецутно подрзава слицне изгреде. Оцито, духови прослости владају !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХРТ

16.06.2015 21:09

Католицка дрзава наравно све смију да раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

17.06.2015 09:07

Неце њима Уефа ниста исти су то смрадови.

ОДГОВОРИТЕ