Nakon kukastog krsta, Split nagrađen - opet domaćin meča?!

Vrh Hrvatskog fudbalskog saveza, samo nekoliko dana posle skandaloznog nacističkog ispada, odlučio da Split bude domaćin utakmice Hrvatska - Bugarska. UEFA po hitnom postupku razmatra "Slučaj: svastika".

Fudbal 16.06.2015 | 21:40
Nakon kukastog krsta, Split nagrađen - opet domaćin meča?!

Hrvatski fudbalski savez igra "ruski rulet"!

Samo nekoliko dana posle velikog skandala, kada je nasred terena stadiona "Poljud" bii iscrtan kukasti krst, preko kojeg su trenirali i igrali fudbaleri reprezentacija Hrvatske i Italije u kvalifkacijama za EURO 2016. vrh hrvatskog fudbala je odlučio da Split ostane domaćin novog meča Hrvatske u kvalifikacijama, protiv Bugarske 10. oktobra.

Naravno, ako UEFA do tada ne odluči da izbaci Hrvatsku iz kvalifikacija. A Evrpska kuća fudbala danas je pokrenula hitan postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza.

Odluku da Split ostane domaćin, čelnici hrvatske fudbalske organizacije brane ovim rečima:

"Dugo smo raspravljali i zauzeli stav koji je jedini ispravan. Bili bismo neozbiljni da smo promenili raniju odluku, kojom smo želeli da uspostavimo korektan odnos sa Hajdukom. Želimo da pokažemo da Split, Hajduk, Dalmacija i Hrvatska nisu ono što je viđeno na Poljudu", izjavio je izvršni predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Damir Vrbanović.

Kaže da život "ide dalje i posle kukastog krsta".

"Nećemo zbog kukastog krsta prestati da komuniciramo sa ljudima u Dalmaciji. Bio bih presrećan da se utakmica s Bugarskom igra pred punim Poljudom i da se zajedno radujemo odlasku Hrvatske na EP".

Vrbanović bi ipak trebalo da sačeka odluku UEFA pre nego što se "poraduje". Iz Niona je došla vest da je pokrenut hitan postupak zbog kršenja tačke 14. pravilnika UEFA koji se odnosi na rasističko ponašanje.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

16.06.2015 21:44

Ustase I fasisti I dalje odlicno saradjuju!!!

ODGOVORITE
Name

gradiška

16.06.2015 21:48

Da se svastika pojavila na terenu stadiona Marakana,Srbija bi bila bombardovana, srećom Srbija nema problema sa fažizmom, kao lijepa njihova

ODGOVORITE
Name

loli

16.06.2015 22:24

Sramota ! Al zabrinjava sto velika vecina Hrvata precutno podrzava slicne izgrede. Ocito, duhovi proslosti vladaju !

ODGOVORITE
Name

HRT

16.06.2015 23:09

Katolicka drzava naravno sve smiju da rade

ODGOVORITE
Name

Md

17.06.2015 11:07

Nece njima Uefa nista isti su to smradovi.

ODGOVORITE