Додик: Тражићу руски вето на резолуцију!

Председник Републике Српске Милорад Додика најавио је да ће се 18. јуна у Санкт Петербургу видети са руским шефом дипломатије Сергејом Лавровом и од њега затражити да Русија стави вето на усвајање резолуције о Сребреници у Савету безбедности.

Република Српска 16.06.2015 | 08:08
Додик: Тражићу руски вето на резолуцију!

Додик је рекао да ће тај документ додатно подићи тензије у БиХ.

"Очигледно је да неће бити заједничког става у Босни и Херцеговини око овог документа, који има за циљ да политизује трегедију и наметне квазиистине о страдањима у Сребреници. Ако се тежи помирењу, зашто се не помиње и 3.500 српских жртава, такође на просторима око Сребренице, које су страдале од стране Насера Орића и његових људи", пита Додик.

За председника Српске је спорна и тачка резолуције о "осуди негирања геноцида", која, по њему, има за циљ да натера све садашње и будуће српске политичаре да се изнова извињавају.

Пушков: Резолуција о Сребреници је припрема за Косово у ЕУ

Шеф Одбора за иностране послове Државне Думе Савета Руске Федерације у Србији Алексеј Пушков оценио је данас да Запад резолуцијом о Сребреници жели да пошаље сигнал да може да покрене механизме који могу бити удар на ауторитет и имиџ Србије, јер се није придружила санкцијама према Русији.

Он је додао да је то и покушај да се Србија завади са муслиманским народима и указао да није неопходно да се тај документ усвоји, уз образложење да би од његовог доношења било више штете него користи.

Извор: Тањуг

 

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Оооо

16.06.2015 06:14

Тразицемо му да нам врати наше достојанство и паре....ко вјерује теби он је исти ко и ти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болеро

16.06.2015 06:17

Па Русија је геноцид прихватила у склопу међународног суда правде, не може сада мијењати став по том питању. У осталом зар мислиш да ће Русија улазити у конфликт са Исламским земљама и УН-ом због административне јединице у БиХ? Мој Додо, пуко си ко бостан од асфалт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врабац

16.06.2015 09:33

Овај лик ме сваким даном све више засмијава. Као да је изашао из Кочићевог "Јазавца пред судом". Што се његове посјете Русији тиче, срест ће се кафе куварицом и портиром. Не вјерујем да је толико утицајан да га туристички проводају, као Вучића у Америци.

Name

Мојне

16.06.2015 06:23

Ајде да видимо колико сте утицајни и цијењени ван круга својих кумова и мркоњицких кланова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

16.06.2015 06:23

Баја ајд види успут гдје је мали и велики.Изгубили су се негдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лавров

16.06.2015 06:23

Нема ниста од тога да ли смо вам велики и мали ра.ку па цемо и мали вето улозити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

16.06.2015 06:26

Дигни стандард народу РС да није гладан да има шта да једе, да живи нормално као у свим цивилизованим земљама да иде на море сваке године да иде ко треба у бање бесплатно нарочито борци напаћени овим животом, да има ауто и да каже сваки становник РС да си добар и паметан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

16.06.2015 06:31

Е Лаки теби изгледа лаксе натјерати у гу..у него у главу. Русија је рекла Ако Србија зели ставице вето на резолуцију. Знаци ако Србија зели. Ко тебе пита несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каyа

16.06.2015 06:39

Добри Мицо Милораде,Русија те откацила,питај руског амбасадора.Иди мирно у историју и на запад и не врацај се,доста је било и руских и твојих бајки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

16.06.2015 06:42

Све ово сто се данас десава за све си крив...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ведран

16.06.2015 06:48

Е за ово је све у праву,сто се тиче резолуције и Сребренице овде треба да будемо сви сложни!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

16.06.2015 06:55

Не трази ниста мајке ти. Ниста до сада добио ниси..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

16.06.2015 07:16

Тема за бају не може боља,јер је тако и научио:само да народ не мисли о својој глади.Пусти то,баја,нек ријеши неко коме је борба за свој народ заиста у интересу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоп

16.06.2015 07:22

Добицемо ми ВЕЛИКИ па МАЛ ....к....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТО ...

16.06.2015 07:25

...ЦЕС ТРАЗИТИ ОД РУСИЈЕ СТО НЕ НАЗОВЕС ВУЦИЦА НЕК СТАВИ ВЕТО .ОН ЈЕ ТВОЈ ПАЈДО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

16.06.2015 07:44

МОРА СЕ ПОСТОВАТИ ФУНКЦИЈА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, А ДА ЛИ ВАМ СЕ СВИДЈА ИЛИ НЕ СВИДЈА ЛИЦНОСТ НА ТОЈ ФУНКЦИЈИ ЈЕ ''КАФАНСКА ПРИЦА''. МОРА СЕ ПРИЗНАТИ ДА ЈЕ ГОСПОДИН ДОДИК ВЕЦ ДУГО УПОЗОРАВАО ''СТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА'', ЈЕР ЦИЈЕЛА ПРИЦА СА РЕЗОЛУЦИЈОМ О СРЕБРЕНИЦИ МОЗЕ ИМАТИ ДАЛЕКОСЕСЗНЕ И НЕСАГЛЕДИВЕ НЕГАТИВНЕ ПОСЛИЈЕДИЦЕ НА СВА НАСА СРПСКА ПОКОЉЕЊА. ОВАЈ ''РАТ'' НА СВЕ НАСЕ ИСТОРИЈСКЕ-ВЈЕКОВНЕ ТЕКОВИНЕ СЕ МОРА МУДРО ДОБИТИ, ЈЕР КАДА НАЈВЕЦИ СМ...ВИ НА СВИЈЕТУ ЕНГЛЕЗИ СМИСЛЕ НИКАДА НИЈЕ ДОБРО ЗА ДРУГЕ НАРОДЕ. КАКВЕ ЛИ СУ ОНИ ГЕНОЦИДЕ УРАДИЛИ У КОЛОНИЈАМА ПО 300 ГОДИНА,СТРАВИЦНЕ, ЉУДЕ ПРОДАВАЛИ НА ПИЈАЦАМА,ДА ДА ТО СУ ТА ДЕМОКРАТСКА ДРУСТВА, СВИ ПОЛИТИЦАРИ СРПСКИ САДАСЊИ И БИВСИ, АКАДЕМИЦИ,ИСТОРИЦАРИ ПОД ХИТНО САСАТАНАК И ДОНИЈЕТИ ЗАСТИТНУ РЕЗУЛУЦИЈУ СРПСКОГ НАРОДА ПРОТИВ ПРЕДЛОЗЕНЕ ЕНГЛЕСКЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ...ИНАЦЕ ПОКЉЕЊА НАМ НЕЦЕ ОПРОСТИТИ, НЕЦИЊЕЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цонсиглиере

16.06.2015 08:03

Ако Руси дају кредит (провизија се подразумијева) президент им опрашта пролаз резолуције у Савјету безбједности. Уз мало свађе и галаме, као што је и ред. Ето, то је плетиво које би да се плете у бившем Лењинграду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вратите

16.06.2015 08:21

Вратите нам отето опљацкано, вратите нам насе јер смо на ивици бједе и безнадја, зар мислите да само Калиниц,Кецмановиц,Каргановиц,Емир и слицни треба да зиве од насих пара а ми да скапамо остали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

скљоцо

16.06.2015 09:09

А Које тај у РСУ,коби могао ријесити Проблем привреде, и којибисе брибнуо за народ??? Ваљда мислите даје Босиц,Цавиц,Иваниц или остали:?Погледајте младог Сукала!! Одмах докје сјео на столицу у парламенту,поцеоје трговати или лицитирати ко да висе.Сумњам даби и млади били бољи од ових садасњих,јелсу науцени од старијих.Стара пословица казе: Укаквомси колу нако морас играти,инацецес се сударати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

16.06.2015 11:37

Овај као и Милосевиц стално замлацује народ о Русима иако су се Руси оградили и од њега и од Милосевица. Русију једноставно није брига за нас. Па Руси су унистили насу дрзаву...уствари унистили су себе прво па онда све редом. Кад је досло до ових задњих ратова па никад им није пало на памет да ставе вето у УН.....помогли су нам Грци и нико висе, а сад Грцка има проблеме због нас а неписмени Срби верују да је то због тога сто Грци не могу да врате рату кредита. Грцка је нападнута од стране Турске исто као и ми будалетине једне неписмене а Руси су у договору са Турцима.....па они заједно праве гасовод је.е се њима за нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

16.06.2015 13:10

Какав вето трази онај камион сто вози нуклеарку он је од веце користи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забрањена истина

16.06.2015 13:46

Ко о злу говори оно ће га стићи. У овој земљи се на власт долазс само са причама о злу и злочинима. Највећа је мудрост изазвати злочин привредним криминалом и подвести га под национална питања. То се брани скупим сликањемен са људидина којима ту мудраци са ових простора нису достојни ни да ципеле бришу. Превише се плаћају умишљени ауторитиети који никава успјеха ни душе намају да величају та скупа сликања и оправдаву политичаре који продају маглу и који никада на на поновљена питањна не одговарују исто него како им кад треба па макар то била срамота за цијели народ који тобоже њих бира тако како бира

ОДГОВОРИТЕ