Dodik: Tražiću ruski veto na rezoluciju!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodika najavio je da će se 18. juna u Sankt Peterburgu videti sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom i od njega zatražiti da Rusija stavi veto na usvajanje rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti.

Republika Srpska 16.06.2015 | 08:08
Dodik: Tražiću ruski veto na rezoluciju!

Dodik je rekao da će taj dokument dodatno podići tenzije u BiH.

"Očigledno je da neće biti zajedničkog stava u Bosni i Hercegovini oko ovog dokumenta, koji ima za cilj da politizuje tregediju i nametne kvaziistine o stradanjima u Srebrenici. Ako se teži pomirenju, zašto se ne pominje i 3.500 srpskih žrtava, takođe na prostorima oko Srebrenice, koje su stradale od strane Nasera Orića i njegovih ljudi", pita Dodik.

Za predsednika Srpske je sporna i tačka rezolucije o "osudi negiranja genocida", koja, po njemu, ima za cilj da natera sve sadašnje i buduće srpske političare da se iznova izvinjavaju.

Puškov: Rezolucija o Srebrenici je priprema za Kosovo u EU

Šef Odbora za inostrane poslove Državne Dume Saveta Ruske Federacije u Srbiji Aleksej Puškov ocenio je danas da Zapad rezolucijom o Srebrenici želi da pošalje signal da može da pokrene mehanizme koji mogu biti udar na autoritet i imidž Srbije, jer se nije pridružila sankcijama prema Rusiji.

On je dodao da je to i pokušaj da se Srbija zavadi sa muslimanskim narodima i ukazao da nije neophodno da se taj dokument usvoji, uz obrazloženje da bi od njegovog donošenja bilo više štete nego koristi.

Izvor: Tanjug

 

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Oooo

16.06.2015 06:14

Trazicemo mu da nam vrati naše dostojanstvo i pare....ko vjeruje tebi on je isti ko i ti...

ODGOVORITE
Name

Bolero

16.06.2015 06:17

Pa Rusija je genocid prihvatila u sklopu međunarodnog suda pravde, ne može sada mijenjati stav po tom pitanju. U ostalom zar misliš da će Rusija ulaziti u konflikt sa Islamskim zemljama i UN-om zbog administrativne jedinice u BiH? Moj Dodo, puko si ko bostan od asfalt.

ODGOVORITE
Name

Vrabac

16.06.2015 09:33

Ovaj lik me svakim danom sve više zasmijava. Kao da je izašao iz Kočićevog "Jazavca pred sudom". Što se njegove posjete Rusiji tiče, srest će se kafe kuvaricom i portirom. Ne vjerujem da je toliko uticajan da ga turistički provodaju, kao Vučića u Americi.

Name

Mojne

16.06.2015 06:23

Ajde da vidimo koliko ste uticajni i cijenjeni van kruga svojih kumova i mrkonjickih klanova...

ODGOVORITE
Name

Zero

16.06.2015 06:23

Baja ajd vidi usput gdje je mali i veliki.Izgubili su se negdje.

ODGOVORITE
Name

lavrov

16.06.2015 06:23

Nema nista od toga da li smo vam veliki i mali ra.ku pa cemo i mali veto uloziti.

ODGOVORITE
Name

best

16.06.2015 06:26

Digni standard narodu RS da nije gladan da ima šta da jede, da živi normalno kao u svim civilizovanim zemljama da ide na more svake godine da ide ko treba u banje besplatno naročito borci napaćeni ovim životom, da ima auto i da kaže svaki stanovnik RS da si dobar i pametan čovjek.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

16.06.2015 06:31

E Laki tebi izgleda lakse natjerati u gu..u nego u glavu. Rusija je rekla Ako Srbija zeli stavice veto na rezoluciju. Znaci ako Srbija zeli. Ko tebe pita nesto.

ODGOVORITE
Name

Kaya

16.06.2015 06:39

Dobri Mico Milorade,Rusija te otkacila,pitaj ruskog ambasadora.Idi mirno u istoriju i na zapad i ne vracaj se,dosta je bilo i ruskih i tvojih bajki.

ODGOVORITE
Name

Neko

16.06.2015 06:42

Sve ovo sto se danas desava za sve si kriv...

ODGOVORITE
Name

vedran

16.06.2015 06:48

E za ovo je sve u pravu,sto se tiče rezolucije i Srebrenice ovde treba da budemo svi složni!!!!

ODGOVORITE
Name

Logika...

16.06.2015 06:55

Ne trazi nista majke ti. Nista do sada dobio nisi..

ODGOVORITE
Name

Vasilije

16.06.2015 07:16

Tema za baju ne može bolja,jer je tako i naučio:samo da narod ne misli o svojoj gladi.Pusti to,baja,nek riješi neko kome je borba za svoj narod zaista u interesu!

ODGOVORITE
Name

Lop

16.06.2015 07:22

Dobicemo mi VELIKI pa MAL ....k....

ODGOVORITE
Name

STO ...

16.06.2015 07:25

...CES TRAZITI OD RUSIJE STO NE NAZOVES VUCICA NEK STAVI VETO .ON JE TVOJ PAJDO.

ODGOVORITE
Name

TRTE MRTE

16.06.2015 07:44

MORA SE POSTOVATI FUNKCIJA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE, A DA LI VAM SE SVIDJA ILI NE SVIDJA LICNOST NA TOJ FUNKCIJI JE ''KAFANSKA PRICA''. MORA SE PRIZNATI DA JE GOSPODIN DODIK VEC DUGO UPOZORAVAO ''STA SE IZA BRDA VALJA'', JER CIJELA PRICA SA REZOLUCIJOM O SREBRENICI MOZE IMATI DALEKOSESZNE I NESAGLEDIVE NEGATIVNE POSLIJEDICE NA SVA NASA SRPSKA POKOLJENJA. OVAJ ''RAT'' NA SVE NASE ISTORIJSKE-VJEKOVNE TEKOVINE SE MORA MUDRO DOBITI, JER KADA NAJVECI SM...VI NA SVIJETU ENGLEZI SMISLE NIKADA NIJE DOBRO ZA DRUGE NARODE. KAKVE LI SU ONI GENOCIDE URADILI U KOLONIJAMA PO 300 GODINA,STRAVICNE, LJUDE PRODAVALI NA PIJACAMA,DA DA TO SU TA DEMOKRATSKA DRUSTVA, SVI POLITICARI SRPSKI SADASNJI I BIVSI, AKADEMICI,ISTORICARI POD HITNO SASATANAK I DONIJETI ZASTITNU REZULUCIJU SRPSKOG NARODA PROTIV PREDLOZENE ENGLESKE REZOLUCIJE...INACE POKLJENJA NAM NECE OPROSTITI, NECINJENJE.

ODGOVORITE
Name

Consigliere

16.06.2015 08:03

Ako Rusi daju kredit (provizija se podrazumijeva) prezident im oprašta prolaz rezolucije u Savjetu bezbjednosti. Uz malo svađe i galame, kao što je i red. Eto, to je pletivo koje bi da se plete u bivšem Lenjingradu.

ODGOVORITE
Name

vratite

16.06.2015 08:21

Vratite nam oteto opljackano, vratite nam nase jer smo na ivici bjede i beznadja, zar mislite da samo Kalinic,Kecmanovic,Karganovic,Emir i slicni treba da zive od nasih para a mi da skapamo ostali.

ODGOVORITE
Name

skljoco

16.06.2015 09:09

A Koje taj u RSU,kobi mogao rijesiti Problem privrede, i kojibise bribnuo za narod??? Valjda mislite daje Bosic,Cavic,Ivanic ili ostali:?Pogledajte mladog Sukala!! Odmah dokje sjeo na stolicu u parlamentu,poceoje trgovati ili licitirati ko da vise.Sumnjam dabi i mladi bili bolji od ovih sadasnjih,jelsu nauceni od starijih.Stara poslovica kaze: Ukakvomsi kolu nako moras igrati,inaceces se sudarati.

ODGOVORITE
Name

hercegovina

16.06.2015 11:37

Ovaj kao i Milosevic stalno zamlacuje narod o Rusima iako su se Rusi ogradili i od njega i od Milosevica. Rusiju jednostavno nije briga za nas. Pa Rusi su unistili nasu drzavu...ustvari unistili su sebe prvo pa onda sve redom. Kad je doslo do ovih zadnjih ratova pa nikad im nije palo na pamet da stave veto u UN.....pomogli su nam Grci i niko vise, a sad Grcka ima probleme zbog nas a nepismeni Srbi veruju da je to zbog toga sto Grci ne mogu da vrate ratu kredita. Grcka je napadnuta od strane Turske isto kao i mi budaletine jedne nepismene a Rusi su u dogovoru sa Turcima.....pa oni zajedno prave gasovod je.e se njima za nas!

ODGOVORITE
Name

Md

16.06.2015 13:10

Kakav veto trazi onaj kamion sto vozi nuklearku on je od vece koristi

ODGOVORITE
Name

Забрањена истина

16.06.2015 13:46

Ко о злу говори оно ће га стићи. У овој земљи се на власт долазс само са причама о злу и злочинима. Највећа је мудрост изазвати злочин привредним криминалом и подвести га под национална питања. То се брани скупим сликањемен са људидина којима ту мудраци са ових простора нису достојни ни да ципеле бришу. Превише се плаћају умишљени ауторитиети који никава успјеха ни душе намају да величају та скупа сликања и оправдаву политичаре који продају маглу и који никада на на поновљена питањна не одговарују исто него како им кад треба па макар то била срамота за цијели народ који тобоже њих бира тако како бира

ODGOVORITE