Ограничити присуство школским двориштима

Послије недавног убиства малољетног дјечака Станка Глигоревића у дворишту Основне школе “Кнез Иво од Семберије” у Бијељини, у школским двориштима и спортским теренима, у наредном периоду, биће проведене појачане активности, с циљем смањења безбједносног ризика и превенције асоцијалног понашања младих - истакнуто је данас у бијељинском Центру јавне безбједности, на округлом столу на тему “Безбједносно интересантне појаве у и око школских дворишта”.

Република Српска 15.06.2015 | 21:05
Ограничити присуство школским двориштима

Бијељина је град са више од 20.000 младих. Од тога, 9.300 похађа наставу у основним, а 4.200 у средњим школама.

Вријеме је љетних распуста, када је израженији боравак младих на спортским теренима у двориштима школа.

Након убиства малољетника у школском дворишту, што је шокирало становнике Бијељине, али и ширу јавност, неопходне су одређене мјере да би се спријечило било какво асоцијално понашање.
У претходном периоду неке ствари измицале су контроли – признају у градској управи.

Већина генерација одрастала је у школским двориштима. Циљ провођења ових мјера није удаљавање младих из школских средина и од ваннаставних активности – напомињу из актива директора основних и средњих школа.

У Бијељини се у догледно вријеме очекује и изградња дневно васпитног центра за превентивно дјеловање на асоцијално понашање младих, којима друштво мора посветити више пажње, усмјеравајући их на правилан животни пут – закључено је на овом окуглом столу, којем се присуствовали и републички просвјетни инспектор, те представници Центра за социјални рад и Центра за заштиту менталног здравља.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

15.06.2015 19:36

Жалосно је да МУП и други људи из одговорних структура реагују овако кампањски. И то у потпуно погрешном смјеру. Они су потпуно изгубљени. Зато што су нестручни. Тог дјечака је пиштољем убио други дјечак. Оба су ишла у исту школу. Проблем је потпуне ерозије друштва у цјелини. Дјеца сваки дан уочавају да је мафијаштво главна ствар у септичкој јами званој РС. Могао га је убити и на путу до школе или било гдје. Док год будале галасају, а криминалци воде ову земљу и биће овог још више. И све ће бити горе.

ОДГОВОРИТЕ