Ograničiti prisustvo školskim dvorištima

Poslije nedavnog ubistva maloljetnog dječaka Stanka Gligorevića u dvorištu Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini, u školskim dvorištima i sportskim terenima, u narednom periodu, biće provedene pojačane aktivnosti, s ciljem smanjenja bezbjednosnog rizika i prevencije asocijalnog ponašanja mladih - istaknuto je danas u bijeljinskom Centru javne bezbjednosti, na okruglom stolu na temu “Bezbjednosno interesantne pojave u i oko školskih dvorišta”.

Republika Srpska 15.06.2015 | 21:05
Ograničiti prisustvo školskim dvorištima

Bijeljina je grad sa više od 20.000 mladih. Od toga, 9.300 pohađa nastavu u osnovnim, a 4.200 u srednjim školama.

Vrijeme je ljetnih raspusta, kada je izraženiji boravak mladih na sportskim terenima u dvorištima škola.

Nakon ubistva maloljetnika u školskom dvorištu, što je šokiralo stanovnike Bijeljine, ali i širu javnost, neophodne su određene mjere da bi se spriječilo bilo kakvo asocijalno ponašanje.
U prethodnom periodu neke stvari izmicale su kontroli – priznaju u gradskoj upravi.

Većina generacija odrastala je u školskim dvorištima. Cilj provođenja ovih mjera nije udaljavanje mladih iz školskih sredina i od vannastavnih aktivnosti – napominju iz aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

U Bijeljini se u dogledno vrijeme očekuje i izgradnja dnevno vaspitnog centra za preventivno djelovanje na asocijalno ponašanje mladih, kojima društvo mora posvetiti više pažnje, usmjeravajući ih na pravilan životni put – zaključeno je na ovom okuglom stolu, kojem se prisustvovali i republički prosvjetni inspektor, te predstavnici Centra za socijalni rad i Centra za zaštitu mentalnog zdravlja.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

15.06.2015 19:36

Žalosno je da MUP i drugi ljudi iz odgovornih struktura reaguju ovako kampanjski. I to u potpuno pogrešnom smjeru. Oni su potpuno izgubljeni. Zato što su nestručni. Tog dječaka je pištoljem ubio drugi dječak. Oba su išla u istu školu. Problem je potpune erozije društva u cjelini. Djeca svaki dan uočavaju da je mafijaštvo glavna stvar u septičkoj jami zvanoj RS. Mogao ga je ubiti i na putu do škole ili bilo gdje. Dok god budale galasaju, a kriminalci vode ovu zemlju i biće ovog još više. I sve će biti gore.

ODGOVORITE