Милинковић најављује нова појачања у Хумској!

Немам дозволу да говорим о именима, али ускоро стиже још играча! "Верујем да ће клуб учинити напор и да ћемо их довести у Партизан", рекао је стратег црно-белих.

Фудбал 16.06.2015 | 17:20
Милинковић најављује нова појачања у Хумској!

Партизанов тренер Зоран Милинковић припреме за нову сезону започео је практично без једног целог тима, али то не ремети планове српског шампиона, који ће учинити све да на најбољи начин одради жељени посао.

На старту припремног периода није било великог броја репрезентативаца.
"Тако је, 11 репезентативаца. Четворица из А репрезентација су своје обавезе завршила јуче и имају неколико дана слободно, младима почиње европско првенство, омладинци на нашу срећу и задовољство одлично гурају. Желимо им срећу до краја. То је мало специфично, али ћемо се уклопити", рекао је стратег црно-белих

Дакле тренутна ситација не ремети планове у Хумској.
"Апсолутно не ремети. Јасно је да Партизан има увек велики број репрезентативаца".

Црно-бели су остали без Дринчића, Марковића и Волкова, стигли су Јевтовић, Трујић и Божинов…
"Задовољни смо урађеним до сада, али радимо на томе. Биће још појачања и нових имена. Све иде онако како смо желели. Не престајемо, активни смо што се тиче прелазног рока и у наредној недељи верујем и реално је да ће бити још потписа".

Још увек су у игри Брандао и Маркињос?
"Немам дозволу клуба да говорим о именима. У току су преговори за неке играче који су на списку наших жеља. Верујем да ће клуб учинити напор и да ћемо их довести у Партизан".

Сезона почиње већ 11. јула, ако се буде дефинитивно играо Суперкуп.
"Партизан увек хоће да игра за трофеје. Немамо никакав проблем са тим. Ако је пракса свуда у Европи да се сезона отвара Суперкупом, генерално, зашто да не. Та утакмица нам долази испред Европе и свако да ћемо испоштовати одлуку надлежних органа".

Колико Партизану одговара нови систем такмичења.
"То ћемо видети на крају. Поента је имати довољан број играча, направити јак играчки кадар. Сигурно све те напоре добро дозирати. Први пут у Србији сезона ће бити овако дуга, налик на европске".

Звезда ће бити јача него наредне сезоне. Биће сигурно тешко у борби за шампионску титулу.
"Ја не коментаришем никад шта они раде. Видећемо ко ће бити конкурент за титулу. Показаће утакмице, показаће првенство. Ми верујемо ћемо добро искористити прелазни рок, јер од њега много тога зависи какве ће амбиције бити. Разуме се да су оне највеће".

Андрија Живковић је на прагу одласка из Партизана, постоји ли начин да он остане у клубу?
"Ми ћемо учинити све што је до нас да га задржимо. Волели бисмо да остане, да када оде то учини са упечатљивим утиском. Међутим, знате за проблеме које клуб има у том смислу. Али будите сигурни да чинимо све да он настави са нама".

Пратите ли ваше играче на Мундијалиту?
"Свакако, на вези смо и подршка од стручног штаба не изостаје после сваке утакмице. Погледајте састав те репрезентације, већина играча игра нашу Суперлигу. Увек сам говорио о томе да је то што нас одржава управо број те талентоване деце која се сваке године појављује у Суперлиги. Желим им да оду до самог краја и направе оно што су направили Чилеанци".

Колико играча путује на Тару?
"Придружиће нам се и Елиомар Силва и Филип Кнежевић, као и Чађеновић из генерације 1995, повремени црногорски репрезентативац, тако да ћемо искористити тај период на Тари да се уверимо у могућности деце из школе и подижемо форму првотимцима".

Ново лице у стручном штабу је Горан Сретеновић.
"Тренер аналитичар, изванредан тренер, још бољи човек. Шест година је радио за многе селекције у Савезу тај посао. Заиста ми је много драго што се прикључио стручном штабу, јер аналитичку обраду сваког тренинга имаћемо после 10 до 15 минута. Покушаћемо да применимо тај модел и након одиграног полувремена, да одмах имамо обраду на састанку између два полувремена, тако да ће нам његова помоћ у том смислу бити драгоцена. Увек ћемо са играчима причати искључиво о њиховом учинку, у односу на оно што смо тражили на терену. Видећемо одмах по сегменту шта су урадили, тако да ћемо увек искључити утисак. Мада увек треба правити разлику између тога. Једно је утисак, а друго учинак", закључио је Зоран Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар