Milinković najavljuje nova pojačanja u Humskoj!

Nemam dozvolu da govorim o imenima, ali uskoro stiže još igrača! "Verujem da će klub učiniti napor i da ćemo ih dovesti u Partizan", rekao je strateg crno-belih.

Fudbal 16.06.2015 | 17:20
Milinković najavljuje nova pojačanja u Humskoj!

Partizanov trener Zoran Milinković pripreme za novu sezonu započeo je praktično bez jednog celog tima, ali to ne remeti planove srpskog šampiona, koji će učiniti sve da na najbolji način odradi željeni posao.

Na startu pripremnog perioda nije bilo velikog broja reprezentativaca.
"Tako je, 11 repezentativaca. Četvorica iz A reprezentacija su svoje obaveze završila juče i imaju nekoliko dana slobodno, mladima počinje evropsko prvenstvo, omladinci na našu sreću i zadovoljstvo odlično guraju. Želimo im sreću do kraja. To je malo specifično, ali ćemo se uklopiti", rekao je strateg crno-belih

Dakle trenutna sitacija ne remeti planove u Humskoj.
"Apsolutno ne remeti. Jasno je da Partizan ima uvek veliki broj reprezentativaca".

Crno-beli su ostali bez Drinčića, Markovića i Volkova, stigli su Jevtović, Trujić i Božinov…
"Zadovoljni smo urađenim do sada, ali radimo na tome. Biće još pojačanja i novih imena. Sve ide onako kako smo želeli. Ne prestajemo, aktivni smo što se tiče prelaznog roka i u narednoj nedelji verujem i realno je da će biti još potpisa".

Još uvek su u igri Brandao i Markinjos?
"Nemam dozvolu kluba da govorim o imenima. U toku su pregovori za neke igrače koji su na spisku naših želja. Verujem da će klub učiniti napor i da ćemo ih dovesti u Partizan".

Sezona počinje već 11. jula, ako se bude definitivno igrao Superkup.
"Partizan uvek hoće da igra za trofeje. Nemamo nikakav problem sa tim. Ako je praksa svuda u Evropi da se sezona otvara Superkupom, generalno, zašto da ne. Ta utakmica nam dolazi ispred Evrope i svako da ćemo ispoštovati odluku nadležnih organa".

Koliko Partizanu odgovara novi sistem takmičenja.
"To ćemo videti na kraju. Poenta je imati dovoljan broj igrača, napraviti jak igrački kadar. Sigurno sve te napore dobro dozirati. Prvi put u Srbiji sezona će biti ovako duga, nalik na evropske".

Zvezda će biti jača nego naredne sezone. Biće sigurno teško u borbi za šampionsku titulu.
"Ja ne komentarišem nikad šta oni rade. Videćemo ko će biti konkurent za titulu. Pokazaće utakmice, pokazaće prvenstvo. Mi verujemo ćemo dobro iskoristiti prelazni rok, jer od njega mnogo toga zavisi kakve će ambicije biti. Razume se da su one najveće".

Andrija Živković je na pragu odlaska iz Partizana, postoji li način da on ostane u klubu?
"Mi ćemo učiniti sve što je do nas da ga zadržimo. Voleli bismo da ostane, da kada ode to učini sa upečatljivim utiskom. Međutim, znate za probleme koje klub ima u tom smislu. Ali budite sigurni da činimo sve da on nastavi sa nama".

Pratite li vaše igrače na Mundijalitu?
"Svakako, na vezi smo i podrška od stručnog štaba ne izostaje posle svake utakmice. Pogledajte sastav te reprezentacije, većina igrača igra našu Superligu. Uvek sam govorio o tome da je to što nas održava upravo broj te talentovane dece koja se svake godine pojavljuje u Superligi. Želim im da odu do samog kraja i naprave ono što su napravili Čileanci".

Koliko igrača putuje na Taru?
"Pridružiće nam se i Eliomar Silva i Filip Knežević, kao i Čađenović iz generacije 1995, povremeni crnogorski reprezentativac, tako da ćemo iskoristiti taj period na Tari da se uverimo u mogućnosti dece iz škole i podižemo formu prvotimcima".

Novo lice u stručnom štabu je Goran Sretenović.
"Trener analitičar, izvanredan trener, još bolji čovek. Šest godina je radio za mnoge selekcije u Savezu taj posao. Zaista mi je mnogo drago što se priključio stručnom štabu, jer analitičku obradu svakog treninga imaćemo posle 10 do 15 minuta. Pokušaćemo da primenimo taj model i nakon odigranog poluvremena, da odmah imamo obradu na sastanku između dva poluvremena, tako da će nam njegova pomoć u tom smislu biti dragocena. Uvek ćemo sa igračima pričati isključivo o njihovom učinku, u odnosu na ono što smo tražili na terenu. Videćemo odmah po segmentu šta su uradili, tako da ćemo uvek isključiti utisak. Mada uvek treba praviti razliku između toga. Jedno je utisak, a drugo učinak", zaključio je Zoran Milinković.

Komentari / 0

Ostavite komentar