Када би ова ТИМЧИНА била склопљена, цео свијет би дрхтао!

Мурињових најбољих 11 свих времена! Десни бек Хавијер Занети, Макелеле на задњем везном, а напад... Да се заледиш!

Фудбал 16.06.2015 | 17:00
Када би ова ТИМЧИНА била склопљена, цео свијет би дрхтао!

За 14 година пребогате тренерске каријере Жозе Мурињо освојио је чак 22 пехара са четири различита клуба (Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид). У тих 14 година Посебни је имао прилику да сарађује са неким од најбољих асова света свих времена, али и именима која су обележила новију фудбалску историју.

Сада је светлост дана угледао дрим тим састављен од велемајстора фудбалске игре који су обележили каријеру једног од најтрофејнијих европских тренера у досадашњих 14 година пустоловина. Да је било реалних могућности да се оваква ТИМЧИНА склопи на једном месту, цео свет би дрхтао! Као што се може приметити највише играча долази из клуба у којем се Мурињо највише и задржао - Челсија - чак шесторица (Рикарда Карваља смо рачунали као фудбалера Порта, иако је можда у Челсију пружао најбоље партије).

На голу би био један, једини и неприкосновени голман - Петр Чех - човек који је међу Плавце стигао кад и Мурињо, с тим што га је купио Клаудио Ранијери. Њих двојица имају успешну сарадњу из два мандата (2004-2007 / 2013-?), мада је чешки интернационалац ове сезоне изгубио место међу стативама испред суперталентованог Тиба Куртое. Ипак, то не мења ствари - Чех је број 1!

Испред њега налази се четворка коју не би прошла ни да два комплетна тима истовремено јуришају на њих - Хавијер Занети, Џон Тери, Рикардо Карваљо и Вилијам Галас, док би спону између одбране и везног реда чинио легендарни Клод Макелеле.

Испред омаленог француског дефанзивног везистеа играли би Месут Озил и Френк Лампард, док би нападачки трилинг могао лагано да парира било којој тројци кроз историју фудбала. Еден Азар лево, десно је Кристијано Роналдо и у самом шпицу Дидије "Пола човек - пола звер" Дрогба!

И - какво је ваше мишљење? Да ли би ово, хипотетички, могао да буде један од најбољих тимова икада виђених?

Коментари / 0

Оставите коментар