Kada bi ova TIMČINA bila sklopljena, ceo svijet bi drhtao!

Murinjovih najboljih 11 svih vremena! Desni bek Havijer Zaneti, Makelele na zadnjem veznom, a napad... Da se zalediš!

Fudbal 16.06.2015 | 17:00
Kada bi ova TIMČINA bila sklopljena, ceo svijet bi drhtao!

Za 14 godina prebogate trenerske karijere Žoze Murinjo osvojio je čak 22 pehara sa četiri različita kluba (Porto, Čelsi, Inter, Real Madrid). U tih 14 godina Posebni je imao priliku da sarađuje sa nekim od najboljih asova sveta svih vremena, ali i imenima koja su obeležila noviju fudbalsku istoriju.

Sada je svetlost dana ugledao drim tim sastavljen od velemajstora fudbalske igre koji su obeležili karijeru jednog od najtrofejnijih evropskih trenera u dosadašnjih 14 godina pustolovina. Da je bilo realnih mogućnosti da se ovakva TIMČINA sklopi na jednom mestu, ceo svet bi drhtao! Kao što se može primetiti najviše igrača dolazi iz kluba u kojem se Murinjo najviše i zadržao - Čelsija - čak šestorica (Rikarda Karvalja smo računali kao fudbalera Porta, iako je možda u Čelsiju pružao najbolje partije).

Na golu bi bio jedan, jedini i neprikosnoveni golman - Petr Čeh - čovek koji je među Plavce stigao kad i Murinjo, s tim što ga je kupio Klaudio Ranijeri. Njih dvojica imaju uspešnu saradnju iz dva mandata (2004-2007 / 2013-?), mada je češki internacionalac ove sezone izgubio mesto među stativama ispred supertalentovanog Tiba Kurtoe. Ipak, to ne menja stvari - Čeh je broj 1!

Ispred njega nalazi se četvorka koju ne bi prošla ni da dva kompletna tima istovremeno jurišaju na njih - Havijer Zaneti, Džon Teri, Rikardo Karvaljo i Vilijam Galas, dok bi sponu između odbrane i veznog reda činio legendarni Klod Makelele.

Ispred omalenog francuskog defanzivnog vezistea igrali bi Mesut Ozil i Frenk Lampard, dok bi napadački triling mogao lagano da parira bilo kojoj trojci kroz istoriju fudbala. Eden Azar levo, desno je Kristijano Ronaldo i u samom špicu Didije "Pola čovek - pola zver" Drogba!

I - kakvo je vaše mišljenje? Da li bi ovo, hipotetički, mogao da bude jedan od najboljih timova ikada viđenih?

Komentari / 0

Ostavite komentar