Партизан се бори да Андрија Живковић остане!

Тренер Партизана Зоран Милинковић се нада и очекује да Андрија Живковић, који игра одлично на Светском омладинском првенству на Новом Зеланду, остане у екипи.

Фудбал 16.06.2015 | 14:40
Партизан се бори да Андрија Живковић остане!

Андрија Живковић је будућност српског репрезентативног фудбала. Скренуо је пажњу на себе одличним партијама на Светском првенству на Новом Зеланду, а у српским медијима се већ прича да ће он овог лета напустити Партизан.

Генерални директор Партизана МИлош Вазура је за МОНДО недавно демантовао информације да је Живковић продат Валенсији.

"Није, није продат нигде", рекао је Вазура пре неколико дана.

Да ли ће Партизан успети да одоли свим понудама и да задржи Живковића? Јасно је, а то је више пута отворено речено, да клуб живи од продаје играча. Али, Живковић је важна карика у тиму Зорана Милинковића.

"Учинићемо све да задржимо Андрију Живковића. Волели бисмо да остане и да, када дође моменат да оде, да то буде са упечатљивим утиском. Знате за проблеме које клуб има, али чинимо све да Андрија остане са нама", рекао је Милинковић новинарима на почетку припрема црно-белих за сезону 2015/16.

Милинковић каже да је задовољан урађеним у досадашњем току прелазног рока (дошли: Марко Јевтовић, Никола Трујић и Валериј Божинов, отишли: Никола Дринчић, Владимир Волков и Саша Марковић), а најављује долазак још неколико играча. Ипак, о именима није желео, јер, каже, "нема дозволу клуба да прича" о појачањима.

"Радимо на новим именима, биће их још. Све иде како смо планирали. Не престајемо, активни смо што се тиче прелазног рока. У наредној недељи, верујем, и реално је да кажем да ће бити још потписа. У току су преговори са играчима са нашег списка жеља", рекао је тренер Партизана.

А о конкуренцији? Звезди?

"Знате да никад не коментаришем шта они раде. Видећемо ко ће бити конкурент за титулу, показаће утакмице. Верујемо да ћемо добро искористити прелазни рок... Јасно је да су нам амбиције највише", рекао је Милинковић.

Ново лице у стручном штабу је Горан Сретеновић.

"Изванредан тренер, још бољи човек. Шест година је радио за многе селекције у ФСС као тренер-аналитичар. Имаћемо после сваког тренинга и утакмице анализу сваке утакмице. Пробаћемо тај модел да применимо и одмах у полувремену. Са играчима ћемо причати искључиво о учинкуна терену у односу шта је од њих тражено", рекао је Милинковић.

МУНДИЈАЛИТО: Момци, урадите исто што и "Чилеанци"!

Милинковић је говорио и о наступима омладинске фудбласке репрезентације на Новом Зеланду, у чијем је саставу и тројка из Партизана - Андрија Живковић, Миладин Стевановић и Иван Шапоњић.

"На вези смо стално, подршка не изостаје. Све што су досад урадили је сјајно! Погледајте само састав нашег тима - већина те деце игра Суперлигу. Увек сам говорио да је оно што нас одражава број те талентоване деце која се увек појављује у Суперлиги. Ја им желим да оду до самог краја и да направе оно што су урадили 'Чилеанци' и у дубини душе осећам да то може да се деси".

Коментари / 0

Оставите коментар