Partizan se bori da Andrija Živković ostane!

Trener Partizana Zoran Milinković se nada i očekuje da Andrija Živković, koji igra odlično na Svetskom omladinskom prvenstvu na Novom Zelandu, ostane u ekipi.

Fudbal 16.06.2015 | 14:40
Partizan se bori da Andrija Živković ostane!

Andrija Živković je budućnost srpskog reprezentativnog fudbala. Skrenuo je pažnju na sebe odličnim partijama na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, a u srpskim medijima se već priča da će on ovog leta napustiti Partizan.

Generalni direktor Partizana MIloš Vazura je za MONDO nedavno demantovao informacije da je Živković prodat Valensiji.

"Nije, nije prodat nigde", rekao je Vazura pre nekoliko dana.

Da li će Partizan uspeti da odoli svim ponudama i da zadrži Živkovića? Jasno je, a to je više puta otvoreno rečeno, da klub živi od prodaje igrača. Ali, Živković je važna karika u timu Zorana Milinkovića.

"Učinićemo sve da zadržimo Andriju Živkovića. Voleli bismo da ostane i da, kada dođe momenat da ode, da to bude sa upečatljivim utiskom. Znate za probleme koje klub ima, ali činimo sve da Andrija ostane sa nama", rekao je Milinković novinarima na početku priprema crno-belih za sezonu 2015/16.

Milinković kaže da je zadovoljan urađenim u dosadašnjem toku prelaznog roka (došli: Marko Jevtović, Nikola Trujić i Valerij Božinov, otišli: Nikola Drinčić, Vladimir Volkov i Saša Marković), a najavljuje dolazak još nekoliko igrača. Ipak, o imenima nije želeo, jer, kaže, "nema dozvolu kluba da priča" o pojačanjima.

"Radimo na novim imenima, biće ih još. Sve ide kako smo planirali. Ne prestajemo, aktivni smo što se tiče prelaznog roka. U narednoj nedelji, verujem, i realno je da kažem da će biti još potpisa. U toku su pregovori sa igračima sa našeg spiska želja", rekao je trener Partizana.

A o konkurenciji? Zvezdi?

"Znate da nikad ne komentarišem šta oni rade. Videćemo ko će biti konkurent za titulu, pokazaće utakmice. Verujemo da ćemo dobro iskoristiti prelazni rok... Jasno je da su nam ambicije najviše", rekao je Milinković.

Novo lice u stručnom štabu je Goran Sretenović.

"Izvanredan trener, još bolji čovek. Šest godina je radio za mnoge selekcije u FSS kao trener-analitičar. Imaćemo posle svakog treninga i utakmice analizu svake utakmice. Probaćemo taj model da primenimo i odmah u poluvremenu. Sa igračima ćemo pričati isključivo o učinkuna terenu u odnosu šta je od njih traženo", rekao je Milinković.

MUNDIJALITO: Momci, uradite isto što i "Čileanci"!

Milinković je govorio i o nastupima omladinske fudblaske reprezentacije na Novom Zelandu, u čijem je sastavu i trojka iz Partizana - Andrija Živković, Miladin Stevanović i Ivan Šaponjić.

"Na vezi smo stalno, podrška ne izostaje. Sve što su dosad uradili je sjajno! Pogledajte samo sastav našeg tima - većina te dece igra Superligu. Uvek sam govorio da je ono što nas odražava broj te talentovane dece koja se uvek pojavljuje u Superligi. Ja im želim da odu do samog kraja i da naprave ono što su uradili 'Čileanci' i u dubini duše osećam da to može da se desi".

Komentari / 0

Ostavite komentar