Хрвати признали: Знали смо за ''свастику''!

Комесар за безбедност ФС Хрватске (ХНС) Зоран Црвк признао је да су занали да се на терену Пољуда налази нацистички симбол уочи меча са Италијом.

Фудбал 16.06.2015 | 09:20
Хрвати признали: Знали смо за ''свастику''!

На ТВ снимку се јасно виде обриси кукаског крста, познатог и као "свастика", који би Хрвате могао да кошта пласмана на ЕУРО 2016. године.

"Били смо обавештени за нацистички симбол на трави, али је тек после жалби Италијана покушано да буде уклоњен. УЕФА је три пута писала ХНС због оваквих ствари, ништа није урађено", рекао је Цврк, преноси немачки Фокус.

Дуел Хрватске и Италије одигран је на празном Пољуду, а нерешен резултат (1:1) више је одговарао домаћину који је задржао два бода предности на првом месту и практично обезбедио пласман у Француску.

Трибине у Сплиту су биле празне јер је Хрватска кажњена због фашистичких повика својих навијача на мечу са Норвешком.

"Зашто нисмо били успешни у организацији утакмице на Пољуду. Зато што је НЕКО извео софистицирану, јако добро планирану диверзију и зато што осим неколико људи (којима из разлога њихова здравља и останка на послу не смем споменути имена), сви остали су се правили као да су дошли разбојници на Хајдуков стадион, а не репрезентација", написао је Цврк у жестокој реакцији у вези са инцидентом на својој фејсбук страни.

"Тужан сам јер се управа Хајдука, део Сплићана због односа Хајдука и ХНС-а и свакако део навијача осветио својој фудбалској репрезентацији и уместо да јасно окривимо фашисту и криминалца или више њих, НЕКО плански и смишљено враћа точак уназад на односе у фудбалу и занемарује стварну чињеницу. Ми ћемо озбиљно бити кажњени, репрезентација врло лак могуће избачена из такмичења, а наша земља, сви ми, међународно осрамоћени".

Челници ХНС предвођени председником Давором Шукером су бесни због новоц нацистишког инцидента на мечу њихове селекције, због чега оправдано страхују да би УЕФА могла да избаци Хрвате из квалификација, а тиме и са ЕУРО.

У последњих седам година, ХНС, Динамо Загреб, Хајдук Сплит и Ријека су кажњени са 2,3 милиона евра због испада хулигана.

Прошле године ФИФА је суспендовала Јосипа Шимунића на десет утакмица због усташког повика "За дом - спремни" после победе над Исландом у баражу за Светско првенство.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БиХ Мостар

16.06.2015 07:30

Сукер је прије неког времена посјетио Павелицев гроб у Мандриду. Ста висе реци.

ОДГОВОРИТЕ