Hrvati priznali: Znali smo za ''svastiku''!

Komesar za bezbednost FS Hrvatske (HNS) Zoran Crvk priznao je da su zanali da se na terenu Poljuda nalazi nacistički simbol uoči meča sa Italijom.

Fudbal 16.06.2015 | 09:20
Hrvati priznali: Znali smo za ''svastiku''!

Na TV snimku se jasno vide obrisi kukaskog krsta, poznatog i kao "svastika", koji bi Hrvate mogao da košta plasmana na EURO 2016. godine.

"Bili smo obavešteni za nacistički simbol na travi, ali je tek posle žalbi Italijana pokušano da bude uklonjen. UEFA je tri puta pisala HNS zbog ovakvih stvari, ništa nije urađeno", rekao je Cvrk, prenosi nemački Fokus.

Duel Hrvatske i Italije odigran je na praznom Poljudu, a nerešen rezultat (1:1) više je odgovarao domaćinu koji je zadržao dva boda prednosti na prvom mestu i praktično obezbedio plasman u Francusku.

Tribine u Splitu su bile prazne jer je Hrvatska kažnjena zbog fašističkih povika svojih navijača na meču sa Norveškom.

"Zašto nismo bili uspešni u organizaciji utakmice na Poljudu. Zato što je NEKO izveo sofisticiranu, jako dobro planiranu diverziju i zato što osim nekoliko ljudi (kojima iz razloga njihova zdravlja i ostanka na poslu ne smem spomenuti imena), svi ostali su se pravili kao da su došli razbojnici na Hajdukov stadion, a ne reprezentacija", napisao je Cvrk u žestokoj reakciji u vezi sa incidentom na svojoj fejsbuk strani.

"Tužan sam jer se uprava Hajduka, deo Splićana zbog odnosa Hajduka i HNS-a i svakako deo navijača osvetio svojoj fudbalskoj reprezentaciji i umesto da jasno okrivimo fašistu i kriminalca ili više njih, NEKO planski i smišljeno vraća točak unazad na odnose u fudbalu i zanemaruje stvarnu činjenicu. Mi ćemo ozbiljno biti kažnjeni, reprezentacija vrlo lak moguće izbačena iz takmičenja, a naša zemlja, svi mi, međunarodno osramoćeni".

Čelnici HNS predvođeni predsednikom Davorom Šukerom su besni zbog novoc nacistiškog incidenta na meču njihove selekcije, zbog čega opravdano strahuju da bi UEFA mogla da izbaci Hrvate iz kvalifikacija, a time i sa EURO.

U poslednjih sedam godina, HNS, Dinamo Zagreb, Hajduk Split i Rijeka su kažnjeni sa 2,3 miliona evra zbog ispada huligana.

Prošle godine FIFA je suspendovala Josipa Šimunića na deset utakmica zbog ustaškog povika "Za dom - spremni" posle pobede nad Islandom u baražu za Svetsko prvenstvo.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BiH Mostar

16.06.2015 09:30

Suker je prije nekog vremena posjetio Pavelicev grob u Mandridu. Sta vise reci.

ODGOVORITE