Видео: ''Парни ваљак упалио моторе''!

Фудбалери Партизана окупили су се у Београду и почели припреме за нову сезону.

Фудбал 15.06.2015 | 23:20
Видео: ''Парни ваљак упалио моторе''!

Тренер црно-белих Зоран Милинковић поручио је да су амбиције клуба освајање дупле круне и пласман у групну фазу неког од европских такмичења.

Милинковић је окупио 23 фудбалера, укључујући највеће појачање Валерија Божинова, 11 играча има репрезентативне обавезе, а првом тиму ће прикључити и омладинце из Партизанове школе рођене 1995, 1998. и 1999. године.

"Децо, желим вам да максимално радите, да се добро спремите и да вас Бог чува", поручио је Милинковић играчима Партизана.

Тренер Партизана је истакао да није лако носити црно-бели дрес, али да је зато свака победа још слађа.

"Почетак је припрема, што значи да смо први део посла обавили, освојили смо титулу, али све што је било, остаје на полицама историје. Чека нас тежак задатак, желимо да освојимо дуплу круну и да уђемо у групну фазу неког европског такмичења. Сви велики циљеви нису лаки, али нису ни недостижни, ако у свима тиња жеља за победом", рекао је Милинковић.

Потпредседник Партизана Милорад Вучелић казао је да Партизан велики клуб и да увек иде на све трофеје.

"Морате да дате све од себе у свим такмичењима у којима учествујете, не само да бисте учествовали, јер ми увек желимо да изневеримо олимпијско начело да је само важно учествовати, треба да побеђујемо", рекао је Вучелић.

На прозивци су се појавили: Милан Лукач, Филип Кљајић, Ненад Маринковић, Никола Нинковић, Саша Илић, Стефан Бабаовић, Саша Лукић, Предраг Лука, Мирослав Богосавац, Немања Којић, Милош Остојић, Стефан Ашковски, Иван Петровић, Грегор Балажиц, Валери Божинов, Марко Јевтовић, Мирослав Вулићевић.

Нове наде Партизана су Стефан Грбовић, Милош Перишић, Урош Дамњановић и Марко Голубовић (1995. годиште), Филип Чермељ (1998), те Страхиња Бошњак (1999).

Због обавеза у репрезентативним селекцијама са прозивке су изостали Живко Живковић, Дарко Брашанац, Немања Петровић, Никола Трујић, Лазар Ћирковић, Андрија Живковић, Иван Шапоњић, Миладин Стевановић, Бранко Илић, Иван Бандаловски и Петар Грбић.

Екипи ће се на припремама на Тари прикључити Елиомар Силва и Филип Кнежевић. У односу на тим који је освојио титулу нема Владимира Волкова, Николе Дринчића и Саше Марковића.

Црно-бели на први део припрема путују 17. јуна на Тару, где ће одиграти један припремни меч. У Београд се враћају 25. јуна, где ће три дана касније одиграти још једну контролну утакмицу, а потом путују на Похорје, у Словенији, на други део припрема.

На Похорју ће боравити од 29. јуна до 9. јула и тамо ће одиграти три припремна меча, а имена противника ће бити накнадно саопштена.

Сезону ће отворити дуел са Чукаричким 11. јула у новоустановљеном Суперкупу Србије, а 18. јула почиње Јелен Суперлига и меч са Металцем из Горњег Милановца.

Друго коло квалификација за Лигу шампиона заказано је за 14. и 15. јул.

Коментари / 0

Оставите коментар