Чека се Швајцарска у случају Насер Орић

Министар правде Србије Никола Селаковић изјавио је данас да Србија очекује одговор швајцарских органа у вези са хапшењем Насера Орића и истакао да одлуке о томе, као и о другим изазовима који су пред Србијом, попут резолуције о Сребреници и дијалога са Приштином, треба доносити "хладне главе", на шта је апеловао и сам државни врх.

Србија 15.06.2015 | 17:47
Чека се Швајцарска у случају Насер Орић

"Препуштамо да се све одвија по праву и по закону, како се ради у сваком другом случају и очекујемо одговор швајцарских органа. Ни у чему не одступамо од коментара и реаговање која је претходних дана упутио државни врх", рекао је Селаковић новинарима.

Он није желео да детаљно коментарише хапшење Орића, као ни најављену резолуцију о Сребреници, наводећи да "то показује на ком нивоу су проблеми са којима се Србија као држава сусреће".

"Државни врх моли за разумијевање, а то разумијевање значи не улазити у личне опсервације или коментарисати нечију реакцију или оно што слиједи", навео је Селаковић и додао да не жели да својој држави наноси штету тиме што ће "дувати у жар да распламса неку ватру".

Влада Србије се, истакао је он, труди и грчевито бори да води политику која ће довести до стабилности и помирења у региону.

"Треба нам у овом тренутку хладна глава и молим вас да будете савезници своје државе сада кад су пред нама и питања, попут резолуције у Сребреници, поменуто хапшење и дијалог Београда и Приштине", поручио је Селаковић.

Он није желио да коментарише ни могуће одгађање најављене посјете предсједника Србије Томислава Николића Сарајеву.

(РСЕ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вадимир

15.06.2015 18:44

Насер Орић потурчени Србин је играо фудбал са српским главама и снимио филм отоме. Бакир Изетбеговић, Ћамил Дураковић итд.., су Срби подтурице. Они знају исто као што знају све подтурице да су Срби И знају која им је Крсна Слава. Али Ватикан је од нас Срба И српског народа направио: 6 нација 6.држава, три вероисповести, 6 језика итд. Све са циљем: Завади па владај. Ми Декретом морамо све: Подтурице, Хрвате, Мађаре И Арбанасе да прогласимо Србима И да их вратимо Крсту Часном И вери прадедовској! То нам је света обавеза!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелде ре влад

15.06.2015 22:12

Снимали сте са турцима најдужи порнич на свијету а јос знате ко сте?Свака част.

Name

Никоиниста

16.06.2015 00:37

Сад ми Босњака и Хрвата. И засто је досло до рата. И остаце та мрзња вјековима, све док поједини као Вадимир тако лупетају. Ја мислим, да је доста висе тог затрованог национализма. Пустите народ да зиве у миру једни са другима, било које нације и вјере! Зивјела Југославија!

Name

Ре владимир

16.06.2015 05:46

Владимире,вриједјас а не размисљас да су Турци владали 500 година а зене нису довели из Турске. Размисли мало колико у теби има турских гена.

Name

Боле

17.06.2015 06:37

Бојим се да су порнић са Турцима снимале само потурице, па само их име декларише, а и за то су имали посебне привилегије у односу на Србе рају.

Name

Јусуф

16.06.2015 06:34

Владимире, свака ти част на коментар, само пази да не пређеш на Ислам, како си се залетио.

ОДГОВОРИТЕ