Čeka se Švajcarska u slučaju Naser Orić

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija očekuje odgovor švajcarskih organa u vezi sa hapšenjem Nasera Orića i istakao da odluke o tome, kao i o drugim izazovima koji su pred Srbijom, poput rezolucije o Srebrenici i dijaloga sa Prištinom, treba donositi "hladne glave", na šta je apelovao i sam državni vrh.

Srbija 15.06.2015 | 17:47
Čeka se Švajcarska u slučaju Naser Orić

"Prepuštamo da se sve odvija po pravu i po zakonu, kako se radi u svakom drugom slučaju i očekujemo odgovor švajcarskih organa. Ni u čemu ne odstupamo od komentara i reagovanje koja je prethodnih dana uputio državni vrh", rekao je Selaković novinarima.

On nije želeo da detaljno komentariše hapšenje Orića, kao ni najavljenu rezoluciju o Srebrenici, navodeći da "to pokazuje na kom nivou su problemi sa kojima se Srbija kao država susreće".

"Državni vrh moli za razumijevanje, a to razumijevanje znači ne ulaziti u lične opservacije ili komentarisati nečiju reakciju ili ono što slijedi", naveo je Selaković i dodao da ne želi da svojoj državi nanosi štetu time što će "duvati u žar da rasplamsa neku vatru".

Vlada Srbije se, istakao je on, trudi i grčevito bori da vodi politiku koja će dovesti do stabilnosti i pomirenja u regionu.

"Treba nam u ovom trenutku hladna glava i molim vas da budete saveznici svoje države sada kad su pred nama i pitanja, poput rezolucije u Srebrenici, pomenuto hapšenje i dijalog Beograda i Prištine", poručio je Selaković.

On nije želio da komentariše ni moguće odgađanje najavljene posjete predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu.

(RSE)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vadimir

15.06.2015 18:44

Naser Orić poturčeni Srbin je igrao fudbal sa srpskim glavama i snimio film otome. Bakir Izetbegović, Ćamil Duraković itd.., su Srbi podturice. Oni znaju isto kao što znaju sve podturice da su Srbi I znaju koja im je Krsna Slava. Ali Vatikan je od nas Srba I srpskog naroda napravio: 6 nacija 6.država, tri veroispovesti, 6 jezika itd. Sve sa ciljem: Zavadi pa vladaj. Mi Dekretom moramo sve: Podturice, Hrvate, Mađare I Arbanase da proglasimo Srbima I da ih vratimo Krstu Časnom I veri pradedovskoj! To nam je sveta obaveza!

ODGOVORITE
Name

Jelde re vlad

15.06.2015 22:12

Snimali ste sa turcima najduži pornič na svijetu a jos znate ko ste?Svaka čast.

Name

Nikoinista

16.06.2015 00:37

Sad mi Bosnjaka i Hrvata. I zasto je doslo do rata. I ostace ta mrznja vjekovima, sve dok pojedini kao Vadimir tako lupetaju. Ja mislim, da je dosta vise tog zatrovanog nacionalizma. Pustite narod da zive u miru jedni sa drugima, bilo koje nacije i vjere! Zivjela Jugoslavija!

Name

Re vladimir

16.06.2015 05:46

Vladimire,vrijedjas a ne razmisljas da su Turci vladali 500 godina a zene nisu doveli iz Turske. Razmisli malo koliko u tebi ima turskih gena.

Name

Bole

17.06.2015 06:37

Bojim se da su pornić sa Turcima snimale samo poturice, pa samo ih ime deklariše, a i za to su imali posebne privilegije u odnosu na Srbe raju.

Name

Jusuf

16.06.2015 06:34

Vladimire, svaka ti čast na komentar, samo pazi da ne pređeš na Islam, kako si se zaletio.

ODGOVORITE