Умјесто повећања пензија повећање цијене струје

Најављено повећање цијена струје у Републици Српској мора бити заустављено, јер ће угрозити основну егзистенцију великог броја становника, а нарочито пензионера.

Република Српска 15.06.2015 | 17:27
Умјесто повећања пензија повећање цијене струје

Недомаћинско пословање Електропривреде Српске треба ријешити њеним реструктуирањем, ефикаснијим и професионалнијим односом и спречавањем корупције и криминала у енергетском сектору, а не повећањем цијене струје, јер ће то несумњиво највише погодити најсиромашније.

Редовна исплата пензија је већ угрожена, јер су недостајућа средства у фонду ПИО за ту намјену у овој години око 82 милиона марака, а повећање цијене струје неминовно води повећању цијена и осталих животних намирница и то оних основних за живот.

Влада Републике Српске и њена зависна предузећа из сектора Електропривреде требају повући свој захтијев за повећањем цијене упућен Регулаторној комисији за енергетику одмах, док Фонд ПИО РС морају довести у стање да размишља о повећању пензија а не само о пукој одрживости система.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Василије

15.06.2015 15:46

Шта је код нас за вријеме владајућег режима било наопослом,осим изузетно усавршене пљачке своје земље и народа.А ви пензионери имате свог посланика-папка,па нек се бори мало за вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРНА ЛУКА

15.06.2015 16:17

ДАНАС ЈЕ ПЕТНАЕСТИ А ПЕНЗИЈЕ ЈОШ НЕМА,А КАДА ЧУЈЕМ ЗА ПАПКА СТЕВАНЧЕВИЋА И ЗА ИЗДАЈНИКА РАКУЉА ПОВРАЋА МИ СЕ!

Name

Зеро

16.06.2015 10:26

Данас су уплацене пензије,поштар хода.