Umjesto povećanja penzija povećanje cijene struje

Najavljeno povećanje cijena struje u Republici Srpskoj mora biti zaustavljeno, jer će ugroziti osnovnu egzistenciju velikog broja stanovnika, a naročito penzionera.

Republika Srpska 15.06.2015 | 17:27
Umjesto povećanja penzija povećanje cijene struje

Nedomaćinsko poslovanje Elektroprivrede Srpske treba riješiti njenim restruktuiranjem, efikasnijim i profesionalnijim odnosom i sprečavanjem korupcije i kriminala u energetskom sektoru, a ne povećanjem cijene struje, jer će to nesumnjivo najviše pogoditi najsiromašnije.

Redovna isplata penzija je već ugrožena, jer su nedostajuća sredstva u fondu PIO za tu namjenu u ovoj godini oko 82 miliona maraka, a povećanje cijene struje neminovno vodi povećanju cijena i ostalih životnih namirnica i to onih osnovnih za život.

Vlada Republike Srpske i njena zavisna preduzeća iz sektora Elektroprivrede trebaju povući svoj zahtijev za povećanjem cijene upućen Regulatornoj komisiji za energetiku odmah, dok Fond PIO RS moraju dovesti u stanje da razmišlja o povećanju penzija a ne samo o pukoj održivosti sistema.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vasilije

15.06.2015 15:46

Šta je kod nas za vrijeme vladajućeg režima bilo naoposlom,osim izuzetno usavršene pljačke svoje zemlje i naroda.A vi penzioneri imate svog poslanika-papka,pa nek se bori malo za vas!

ODGOVORITE
Name

MIRNA LUKA

15.06.2015 16:17

DANAS JE PETNAESTI A PENZIJE JOŠ NEMA,A KADA ČUJEM ZA PAPKA STEVANČEVIĆA I ZA IZDAJNIKA RAKULJA POVRAĆA MI SE!

Name

Zero

16.06.2015 10:26

Danas su uplacene penzije,poštar hoda.