Хуманисти Боди потребна помоћ

Општинска организација слијепих и слабовидих лица из Српца организује хуманитарни концерт за свог дугогодишњег члана, вриједног активисту и хуманитарца Слободана Боду Јанковића, који је обилио од карцинома плућа.

Република Српска 15.06.2015 | 17:11
Хуманисти Боди потребна помоћ

Концерт ће се одржати у четвртак, 18. јуна у србачком Дому културе са почетком у 20 часова, а учествоваће слијепи и слабовиди музичари из Бањалуке, Градишке, Прњавора и Српца.

Ради се о инвалиду прве категорије који ужива велико дивљење и поштовање својих суграђана јер је и поред бројних хендикепа, захваљујући ентузјазму и прегалаштву, постигао завидне животне упјехе.

Иако му је вид оштећен 95 одсто, а због болести кука и зглобова у дјетињству, веома се тешко кретао, 71. Годишњи Слободан, популарнији као Бодо, свира чак 6 жичаних инструмената, бавио се куглањем, успјешно водио организацију слијепиух и више од 20 пута био добровољни давалац крви.

Са својим слијепим музичарима обишао је Бодо готово цијелу Европу. Добитник је бројних признања на музичким, културним и спортским манифестацијама. Али од тога сада овај обољели човјек не може живјети, а поготово лијечити.

Бодо је истински херој нашег времена. И поред хендикепа, након смрти супруге прије 16 година, подигао је двије кћерке и сина – каже предсједник србачке организације слијепих Божидар Дринић и наглашава да се непрестано борио за живот и уз то помагао другима.

-Преживио је неколико операција и искрено се надам да ће уз помоћ добрих људи добити и ову животну битку – каже Дринић.

Додаје да овај обољели инвалид живи од скромне пензије, па му је неопходна помоћ за лијечење тешке болести. Помагао је другима, па је ред да и други сада помогну њему. Сав приход од концерта усмјериће се за Бодино лијечење, па отуд апел Српчанима, али и осталим људима добре воље да куповином улазнице од 3 марке, и на друге начине прискоче у помоћ овом племенитом човјеку.

(Саво Кесер)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дејо Градиска

15.06.2015 17:33

Па наравно ни један коментар,а кад су странацке свадје у питању по 100, јеб.ле нас странке.

ОДГОВОРИТЕ