Humanisti Bodi potrebna pomoć

Opštinska organizacija slijepih i slabovidih lica iz Srpca organizuje humanitarni koncert za svog dugogodišnjeg člana, vrijednog aktivistu i humanitarca Slobodana Bodu Jankovića, koji je obilio od karcinoma pluća.

Republika Srpska 15.06.2015 | 17:11
Humanisti Bodi potrebna pomoć

Koncert će se održati u četvrtak, 18. juna u srbačkom Domu kulture sa početkom u 20 časova, a učestvovaće slijepi i slabovidi muzičari iz Banjaluke, Gradiške, Prnjavora i Srpca.

Radi se o invalidu prve kategorije koji uživa veliko divljenje i poštovanje svojih sugrađana jer je i pored brojnih hendikepa, zahvaljujući entuzjazmu i pregalaštvu, postigao zavidne životne upjehe.

Iako mu je vid oštećen 95 odsto, a zbog bolesti kuka i zglobova u djetinjstvu, veoma se teško kretao, 71. Godišnji Slobodan, popularniji kao Bodo, svira čak 6 žičanih instrumenata, bavio se kuglanjem, uspješno vodio organizaciju slijepiuh i više od 20 puta bio dobrovoljni davalac krvi.

Sa svojim slijepim muzičarima obišao je Bodo gotovo cijelu Evropu. Dobitnik je brojnih priznanja na muzičkim, kulturnim i sportskim manifestacijama. Ali od toga sada ovaj oboljeli čovjek ne može živjeti, a pogotovo liječiti.

Bodo je istinski heroj našeg vremena. I pored hendikepa, nakon smrti supruge prije 16 godina, podigao je dvije kćerke i sina – kaže predsjednik srbačke organizacije slijepih Božidar Drinić i naglašava da se neprestano borio za život i uz to pomagao drugima.

-Preživio je nekoliko operacija i iskreno se nadam da će uz pomoć dobrih ljudi dobiti i ovu životnu bitku – kaže Drinić.

Dodaje da ovaj oboljeli invalid živi od skromne penzije, pa mu je neophodna pomoć za liječenje teške bolesti. Pomagao je drugima, pa je red da i drugi sada pomognu njemu. Sav prihod od koncerta usmjeriće se za Bodino liječenje, pa otud apel Srpčanima, ali i ostalim ljudima dobre volje da kupovinom ulaznice od 3 marke, i na druge načine priskoče u pomoć ovom plemenitom čovjeku.

(Savo Keser)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dejo Gradiska

15.06.2015 17:33

Pa naravno ni jedan komentar,a kad su stranacke svadje u pitanju po 100, jeb.le nas stranke.

ODGOVORITE