Партизан у овим тренуцима представља Божинова?!

Познати бугарски нападач из италијанске Серије Б дефинитивно стиже у табор првака Србије.

Фудбал 14.06.2015 | 19:40
Партизан у овим тренуцима представља Божинова?!

Валериј Божинов је треће појачање Партизана у летњем прелазном року!

Из Хумске 1 медијима је упућен позив да у 19.30 дођу на промоцију неименованог фудбалера, али нема дилеме да је реч о некадашњој великој нади бугарског фудбала.

Божинов има 29 година и долази из Тернане, за коју је у минулој сезони Серије Б одиграо 27 утакмица и дао шест голова.

Поникао је у Лећеу, где је са непуних 16 година постао најмлађи страни фудбалер у историји Серије А. Чинио је убојит тандем са Мирком Вучинићем, да би почетком 2005. прешао у Фиорентину, а лета 2007. у Манчестер сити, где је убрзо доживео тешку повреду колена.

Од тада је имао периоде добрих и ефикасних игара, првенствено у Парми 2009/10, али у целини није остварио каријеру у складу са великим потенцијалом.

Као члан лисабонског Спортинга прекршио је одлуку тренера везану за извођача пенала, па је упућиван на позајмице - у Леће, Верону и Вићенцу. Потом се вратио у домовину, у Левски из Софије, да би преко Тернане сада стигао до Београда и црно-белог дреса.

У Партизану ће му друштво правити земљак Иван Бандаловски, који је доведен у јануарском прелазном року.

Црно-бели су пре Божинова ангажовали офанзивне везне играче Николу Трујића из Напретка и Марка Јевтовића из Новог Пазара.

МОНДО сазнаје да се преговори са још двојицом странаца, једним офанзивним "везистом" и левим штопером, такође одвијају добро и да би Партизан требало да почне припреме у саставу који обећава конкурентан наступ у квалификацијама за Лигу шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар