Partizan u ovim trenucima predstavlja Božinova?!

Poznati bugarski napadač iz italijanske Serije B definitivno stiže u tabor prvaka Srbije.

Fudbal 14.06.2015 | 19:40
Partizan u ovim trenucima predstavlja Božinova?!

Valerij Božinov je treće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku!

Iz Humske 1 medijima je upućen poziv da u 19.30 dođu na promociju neimenovanog fudbalera, ali nema dileme da je reč o nekadašnjoj velikoj nadi bugarskog fudbala.

Božinov ima 29 godina i dolazi iz Ternane, za koju je u minuloj sezoni Serije B odigrao 27 utakmica i dao šest golova.

Ponikao je u Lećeu, gde je sa nepunih 16 godina postao najmlađi strani fudbaler u istoriji Serije A. Činio je ubojit tandem sa Mirkom Vučinićem, da bi početkom 2005. prešao u Fiorentinu, a leta 2007. u Mančester siti, gde je ubrzo doživeo tešku povredu kolena.

Od tada je imao periode dobrih i efikasnih igara, prvenstveno u Parmi 2009/10, ali u celini nije ostvario karijeru u skladu sa velikim potencijalom.

Kao član lisabonskog Sportinga prekršio je odluku trenera vezanu za izvođača penala, pa je upućivan na pozajmice - u Leće, Veronu i Vićencu. Potom se vratio u domovinu, u Levski iz Sofije, da bi preko Ternane sada stigao do Beograda i crno-belog dresa.

U Partizanu će mu društvo praviti zemljak Ivan Bandalovski, koji je doveden u januarskom prelaznom roku.

Crno-beli su pre Božinova angažovali ofanzivne vezne igrače Nikolu Trujića iz Napretka i Marka Jevtovića iz Novog Pazara.

MONDO saznaje da se pregovori sa još dvojicom stranaca, jednim ofanzivnim "vezistom" i levim štoperom, takođe odvijaju dobro i da bi Partizan trebalo da počne pripreme u sastavu koji obećava konkurentan nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar