Родитељи несталог дјечака у полицији

Село Банатска Суботица је и данас у шоку због изненадног нестанка малог Стефана Илића, детета ког сви мештани малог места добро познају по ведрој нарави.

Србија 14.06.2015 | 19:58
Родитељи несталог дјечака у полицији

Готово сви чланови његове деветочлане породице - од полусестре Светлане до најстаријег брата Аце – до касно синоћ су давали исказе у полицији.

Како „Блиц“ сазнаје, мајка Гордана и отац Стева задржани су у станици полиције, јер њихова сведочења нису убедила припаднике МУП да се отмица Стефана заиста и догодила.

Уз њих, задржан је и Стефанов млађи брат Урош, наводно непосредни очевидац киднаповања. Мештани тврде да претходних дана нису виђали сумњиве странце, нити поменути тамни аутомобил у ког су отмичари наводно увукли дечака.

- Чула сам дечју цику испред куће и повике: „Бако, нестао је Стефан!“. Одмах сам позвала полицију, то је било око пола један у суботу. Страшно, и даље не могу да верујем шта се десило, ево од данас ме већ неколико пута звала Стефанова учитељица да пита да ли има неких нових информација. Стефан је дивно дете, највредније од све деце. Школа му није ишла од руке, али је са оцем често ишао да чува овце – прича за „Блиц“ Анђелка Иванов, комшиница Стефанове породице.

Према њеним речима, и причи осталих комшија, Гордана и Стева су водили „номадски“ живот, ишли су из места у место и чували овце, зарађујући тако за живот. Од седморо деце најстарији је Аца (16), следећа је Божица (14), затим Стефан, па Ивана (10), Урош (9), Иван (5) и најмлађи Јован (2), који је ових дана требало да буде крштен.

Сва деца, осим Божице која је пре годину дана побегла од куће да би се удала у селу Локве и Уроша, сместили су се код Горданине куме. Полиција не дозвољава никоме да уђе у кућу и контактира са децом.

Две теорије о Стефановом нестанку

Незванично, полиција испитује најмање два сценарија Стефановог нестанка. С тим у вези, екипе жандармерије од јутрос претражују ток речице Караш која протиче поред Банатске Суботице.

Друга теорија, о којој се у пола гласа говори по месту, подразумева умешаност родитеља у нестанак дечака.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар