Roditelji nestalog dječaka u policiji

Selo Banatska Subotica je i danas u šoku zbog iznenadnog nestanka malog Stefana Ilića, deteta kog svi meštani malog mesta dobro poznaju po vedroj naravi.

Srbija 14.06.2015 | 19:58
Roditelji nestalog dječaka u policiji

Gotovo svi članovi njegove devetočlane porodice - od polusestre Svetlane do najstarijeg brata Ace – do kasno sinoć su davali iskaze u policiji.

Kako „Blic“ saznaje, majka Gordana i otac Steva zadržani su u stanici policije, jer njihova svedočenja nisu ubedila pripadnike MUP da se otmica Stefana zaista i dogodila.

Uz njih, zadržan je i Stefanov mlađi brat Uroš, navodno neposredni očevidac kidnapovanja. Meštani tvrde da prethodnih dana nisu viđali sumnjive strance, niti pomenuti tamni automobil u kog su otmičari navodno uvukli dečaka.

- Čula sam dečju ciku ispred kuće i povike: „Bako, nestao je Stefan!“. Odmah sam pozvala policiju, to je bilo oko pola jedan u subotu. Strašno, i dalje ne mogu da verujem šta se desilo, evo od danas me već nekoliko puta zvala Stefanova učiteljica da pita da li ima nekih novih informacija. Stefan je divno dete, najvrednije od sve dece. Škola mu nije išla od ruke, ali je sa ocem često išao da čuva ovce – priča za „Blic“ Anđelka Ivanov, komšinica Stefanove porodice.

Prema njenim rečima, i priči ostalih komšija, Gordana i Steva su vodili „nomadski“ život, išli su iz mesta u mesto i čuvali ovce, zarađujući tako za život. Od sedmoro dece najstariji je Aca (16), sledeća je Božica (14), zatim Stefan, pa Ivana (10), Uroš (9), Ivan (5) i najmlađi Jovan (2), koji je ovih dana trebalo da bude kršten.

Sva deca, osim Božice koja je pre godinu dana pobegla od kuće da bi se udala u selu Lokve i Uroša, smestili su se kod Gordanine kume. Policija ne dozvoljava nikome da uđe u kuću i kontaktira sa decom.

Dve teorije o Stefanovom nestanku

Nezvanično, policija ispituje najmanje dva scenarija Stefanovog nestanka. S tim u vezi, ekipe žandarmerije od jutros pretražuju tok rečice Karaš koja protiče pored Banatske Subotice.

Druga teorija, o kojoj se u pola glasa govori po mestu, podrazumeva umešanost roditelja u nestanak dečaka.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar