СП: Србија - САД 0:0 (6:5), реакције ''Орлића''...

Херој Максимовић открио: Ово ми је први пенал у животу! "Једноставно сам закорачио према напред и решио да преузмем одговорност. Нисам се двоумио ни једног тренутка, био сам сигуран да ћу погодити", објаснио је стрелац победоносног гола у дуелу са САД у четвртфиналу Мундијалита.

Фудбал 14.06.2015 | 17:20
СП: Србија - САД 0:0 (6:5), реакције ''Орлића''...

Кад је Орлићима било најтеже у четвртфиналу Мундијалита против САД, Немања Максимовић преузео је одговорност и хладнокрвно, када да има “милион“ оваквих утакмица погодио пенал за пласман у полуфинале.

У тренуцима великог славља овај талентовани везиста открио је и да није било планирано да он изведе тај једанаестерац.
“Ово су предивни тренуци радости и среће, али у овом тренутку сам толико уморан да немам снаге превише ни да се радујем. Био је ово мој први пенал у животу који шутирам у оваквим ситуацијама, а иако нисам био планиран ја да изведем, једноставно сам закорачио према напред и решио да преузмем одговорност. Нисам се двоумио ни једног тренутка, био сам сигуран да ћу погодити“, рекао је Максимовић после утакмице за сајт ФСС.

Фудбалер казахастанске Астане рекао је да и да му је драго што су обрадовали нацију овим успехом.
“Поново смо разбудили Србију, имали смо жељу да их мање нервирамо, да победимо у регуларном делу, али Америка је била сјајан противник. Физички је било веома напорно, као што смо и очекивали, а сад је све могуће у наставку... У полуфиналу смо и то је огроман успех. Идемо даље“, додао је Максимовић.

Хладнокрван као и Максимовић, био је и фудбалер Црвене звезде Марко Грујић који послао лопту по сред гола. Он је рекао и да су дан пред утакмицу Орлићи вежбали пенале.

“Велика је ово победа, велики успех, а иако смо играли добро као да нам је нека превелика жеља "везала ноге" и никако се није дало да погодимо мрежу у регуларном делу утакмице, посебно у продужецима када смо баш били бољи. У пенал серији нам се вратило за оно што смо пропустили у полуфиналу прошле године. Американци су одличан тим, али ми смо после ове победе зрели и за сам врх. Идемо даље, још имамо две утакмице на Новом Зеланду, нећемо скоро кући“, нашалио се Грујић.

Антонов: Нисам се уплашио код пенала, иако бисмо испали да сам промашио!

Сјајни леви бек одушевљен је подршком навијача на Новом Зеланду, а то мишљење дели и његов "брат по позицији" Миладин Стевановић који тврди да су Орлићи показали целом свету како треба да се бори за репрезентативни дрес.

Орлићи су апсолутни хит дана у Србији! Пласирали су се у полуфинале Мундијалита и буквално одушевили сваког заљубљеника у спорт наше земље. Не зна се ко је показао више до сада на првенству, али поред увек експонираних нападача никако не треба заборавити на оне који чувају најопасније нападаче противничких екипа. Данашања бековска веза Немања Антонов - Миладин Стевановић је свој посао одрадила одлично. То показује и број примљених голова - нула!

Већ се јавност у Србији навикла на сјајне партије нашег левог бека Немање Антонова, који је без дилеме један од хит играча тренутно на Новом Зеланду. И против Америке, Антонов је одрадио солидан посао по левој страни, имао и неколико одличних шутева, а није му задрхтала нога ни код пенал серије.
"Баш сам рутински шутнуо пенал, нисам се уплашио, иако би испали да сам промашио. Али то су тренуци у којима се много не размишља, концентрација је најбитнија. Било нам је јако тешко на терену, видело се да смо се доста истрошили у претходним утакмицама, па је можда то изгледало слабије него што је неко очекивао, али физички и тактички смо максимално испоштовали све захтеве селектора Пауновића. Није нас хтео гол, али заслужили смо ову победу и пласман у полуфинале. Нећемо још да славимо, посао нисмо завршили, а надам се да смо поново донели радост у срца свих Срба, како у отаџбини, тако и на Новом Зеланду где имамо сјајну подршку", рекао је Немања Антонов.

Прилику од првог минута добио је велики борац, Миладин Стевановић и потпуно затворио десну страну ривала. Стизао је да се убаци и у напад. После победе није скидао осмех са лица.
"Ово су дани наше велике среће и тек ћемо бити свесни шта смо све направили. Ушли смо у утакмицу можда мало слабије, требало нам је времена да "ухватимо" ритам, али како је време одмицало тако смо били све бољи и у наставку смо потпуно доминирали. У продужецима смо требало да постигнемо гол и да победимо пре пенала, имали смо јако пуно добрих прилика, али лопта није хтела у мрежу. Пенали су лутрија, срећа је била на нашој страни, али смо показали целом свету како се бори за дрес своје земље и зато нам се вратило кад је било најпотребније. Ово је сјајна група момака, имамо феноменалан стручни штаб, одличну атмосферу, подршку са свих страна. Хвала много навијачима који су заиста били феноменални, није ни њима било лако на киши, али сад сам сигуран да су много радосни, баш као и ми", истакао је Миладин Стевановић.

Сергеј се повредио: Хтео сам да пустим другог да пуца! Здјелар: Чуди ме да су Немци испали! „Био сам сигуран да ћемо проћи“, додаје голман Предраг Рајковић.

Повратак Сергеја Милинковића Савића међу стартере, после одрађене суспензије, донео је сигурност српској репрезентацији на средини терена, али мала забринутост у стручном штабу Орлића постоји упркос пласману у полуфинале Мундијалита, јер је везиста Гента због лакше повреде морао да напусти терен током другог полувремена.
„Осетио сам у финишу утакмице проблеме са листовима и најкоректније је било да уступим место некоме ко може квалитетно да одигра до краја. Мислим да смо заслужили победу, која је требало да дође и много раније, међутим нисмо искористили прилике, дошло је до пенала, које је било јако тешко гледати са клупе. Један од разлога што сам изашао је и да пружим шансу неком другом ко је одморнији да шутне пенал, да се не би десило оно што се десило против Португалије у полуфиналу Првенства Европе прошле године. Захвалио бих се саиграчима, они су прави хероји, требало је ово све издржати и изаћи као победник. Ми смо велики тим, настављамо даље, имамо свој циљ“, напоменуо је Сергеј Милинковић Савић после победе над селекцијом САД у четвртфиналу Мундијалита.

Најважније је, ипак, да су Американци савладани. А човек који их је зауставио је - Предраг Рајковић. Није имао много послао, али је одлично реаговао у 92. минуту, а још боље у пенал серији, кад је укротио два ударца са беле тачке.
„Ово су невероватне, утакмице које се не заборављају. Жао ми је што сам промашио пенал, у последњем тренутку сам променио страну, нисам погодио мрежу, али сам убрзо исправио грешку и успели смо да се пласирамо у полуфинале. Много је било тешко у сваком погледу, противник квалитетан, време нам није ишло на руку, дувао је јак ветар... Током утакмице нисам имао баш много посла, али сам сачувао концентрацију да у надокнади времена сачувам нашу мрежу после ударца Рубина, а то је била најбоља прилика Американаца. Пенал серија је лутрија и неизвесност, али ја сам био апсолутно сигуран да ћемо проћи“, оптимиста је Рајковић.

Важну улогу у победи нашег тима одиграо је Саша Здјелар. Опет је везиста ОФК Београда био „сигуран на лопти“ током меча, а и у првој серији пенала.
„Нисам се либио да преузмем одговорност, селектор је питао ко ће да шутира и први сам се јавио. Погодио сам, а касније је било доста узбуђења и промашаја на обе стране. Срећа је била уз нас, али ми смо још једном показали наш карактер и челичну вољу, због чега смо на крају и награђени пласманом у полуфинале. Имам утисак да смо ипак мало више желели победу од Американаца који су били врхунски противник. Издржали смо све, сад се окрећемо наредном противнику, Малију. Изненађен сам да је Немачка испала, али првенство је непредвидиво и апсолутно свако сваког може да победи. Са Малијем ће бити јако тешко, иако се познајемо из групе... Настављамо да се радујемо, драго нам је да је и Србија уз нас“, закључио је Саша Здјелар.

Србија се у полуфиналу Првенства света састаје са Малијем, а утакмица се игра 17. јуна од 09.30 сати.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бијељина

14.06.2015 15:32

Браво наси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

14.06.2015 19:16

То је српска нада за нас ,и велики осмех у насим срцима, за даљи турнир момцима пуно среце.

ОДГОВОРИТЕ