Штутгарт финале: Надал јачи од Троицког!

Српски тенисер Виктор Троицки поражен је у финалу турнира у Штутгарту од Рафаела Надала са 2:0, по сетовима 7:6(3), 6:3.

Тенис 14.06.2015 | 16:40
Штутгарт финале: Надал јачи од Троицког!

Троицки је одиграо веома добар меч против 10. тенисера света, а прилику је пропустио у првом сету.

Српски тенисер је у том делу игре био бољи, изгубио је у целом сету само три поена на свој сервис, али није успео да направи брејк и кажњен је у тај-брејку.

У другом сету Надал је једини брејк на мечу направио у четвртом гему, а до краја је без већих проблема задржао ту предност и освојио 66. титулу у каријери.
Био је ово пети међусобни дуел Троицког и Надала и пета победа Маљорчанина.

Троицком је ово било седмо финале у каријери и остао је на две освојене титуле. Он ће у сваком случају бити веома задовољан недељом у Штутгарту, а од понедељка би требало да се нађе међу најбољих 25 тенисера света.

Ток меча:

Виктор је почео веома добро. Добио је уводних шест поена и стигао до 0:30 на сервис Надала, имао је и једну брејк шансу, али се Надал извукао срахотивим форхендом – 1:1.

На почетку дуела српски тенисер био је веома сигуран код сервиса, па је у прва три гема изгубио само један поен када би сервирао. Тако је остало све до деветог гема када је Надал запретио, стигао је до 30:30, али је Виктор одиграо сјајан поен, а потом је дошао на гем од сета - 5:4.

Одличну шансу Троицки је имао у 10. гему. Добио је прва два поена, на 15:30 је промашио лаган бекхенд, па је Надал успео да изједначи на 5:5. Ни у наредна два гема није било брејка, а Надал је тај-брејк почео сјајним ритерном за 1:0. Виктор је одмах успео да врати мини-брејк,

Ипак, уследила је дупла грешка српског тенисера, а Надал је до краја тај-брејка уз још један мини-брејк стигао до 1-0 (7:3 у 13. гему).

Са одличним сервисима Виктор је наставио све до четвртог гема другог сета, када је Надал стигао до прве брејк шансе. Сачекао је грешку српског тенисера и повео је са 3:1. У наставку меча Надал је без проблема чувао свој сервис све до деветог гема. Имао је Шпанац 40:15, Троицки је спасао две меч лопте, али је онда промашио чист зицер и Надал је дошао до титуле.

Коментари / 0

Оставите коментар