Štutgart finale: Nadal jači od Troickog!

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u finalu turnira u Štutgartu od Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 7:6(3), 6:3.

Tenis 14.06.2015 | 16:40
Štutgart finale: Nadal jači od Troickog!

Troicki je odigrao veoma dobar meč protiv 10. tenisera sveta, a priliku je propustio u prvom setu.

Srpski teniser je u tom delu igre bio bolji, izgubio je u celom setu samo tri poena na svoj servis, ali nije uspeo da napravi brejk i kažnjen je u taj-brejku.

U drugom setu Nadal je jedini brejk na meču napravio u četvrtom gemu, a do kraja je bez većih problema zadržao tu prednost i osvojio 66. titulu u karijeri.
Bio je ovo peti međusobni duel Troickog i Nadala i peta pobeda Maljorčanina.

Troickom je ovo bilo sedmo finale u karijeri i ostao je na dve osvojene titule. On će u svakom slučaju biti veoma zadovoljan nedeljom u Štutgartu, a od ponedeljka bi trebalo da se nađe među najboljih 25 tenisera sveta.

Tok meča:

Viktor je počeo veoma dobro. Dobio je uvodnih šest poena i stigao do 0:30 na servis Nadala, imao je i jednu brejk šansu, ali se Nadal izvukao srahotivim forhendom – 1:1.

Na početku duela srpski teniser bio je veoma siguran kod servisa, pa je u prva tri gema izgubio samo jedan poen kada bi servirao. Tako je ostalo sve do devetog gema kada je Nadal zapretio, stigao je do 30:30, ali je Viktor odigrao sjajan poen, a potom je došao na gem od seta - 5:4.

Odličnu šansu Troicki je imao u 10. gemu. Dobio je prva dva poena, na 15:30 je promašio lagan bekhend, pa je Nadal uspeo da izjednači na 5:5. Ni u naredna dva gema nije bilo brejka, a Nadal je taj-brejk počeo sjajnim riternom za 1:0. Viktor je odmah uspeo da vrati mini-brejk,

Ipak, usledila je dupla greška srpskog tenisera, a Nadal je do kraja taj-brejka uz još jedan mini-brejk stigao do 1-0 (7:3 u 13. gemu).

Sa odličnim servisima Viktor je nastavio sve do četvrtog gema drugog seta, kada je Nadal stigao do prve brejk šanse. Sačekao je grešku srpskog tenisera i poveo je sa 3:1. U nastavku meča Nadal je bez problema čuvao svoj servis sve do devetog gema. Imao je Španac 40:15, Troicki je spasao dve meč lopte, ali je onda promašio čist zicer i Nadal je došao do titule.

Komentari / 0

Ostavite komentar