Видео: Он је Србин првог реда - Владимир Стојковић!

Одбрањеним пеналом у Копенхагену искусни чувар мреже поново показао да је најјача карика национлног тима!

Фудбал 14.06.2015 | 23:00
Видео: Он је Србин првог реда - Владимир Стојковић!

Имате право да га не волите, можете чак и да га мрзите из дна душе, али пред њим морате да скинете капу. И у тужној данској ноћи Владимир Стојковић је показао да је Србин првог реда. Имао је мучне периоде у репрезентацији, али некадашњи чувар мреже Црвене звезде и Партизана је једина позитивна константа у орловском гнезду.

Још од 2010.године када је одбранио пенал Лукасу Подолском, Стојковић је почео да диже баријере и помера границе. И када је он у питању не може нико да спомене реч – случајност. То му није у опису посла, али Стојковић је и у овим квалификацијама био барјактар наших напада. Да не кажемо да смо у овом циклусу стално на терену имали десет уплашених грлица и једног Великог Владимира. А то је за коначан успех мало.

Да, подсетимо већ на почетку квалификација српска композиција је јуришала ка слепом колосеку. Јермени су нас држали у шаху, али је искусни чувар мреже при вођству противника (1:0) одбранио пенал Пецолију. Вечерас је поновио то достигнуће, али није имао адекватне сараднике. Што би рекао један навијач на друштвеним мрежама: Стојке, престани да браниш за ову репрезентацију, јер немаш са ким да играш“.

Човек који је дебитовао за А репрезентацију августа 2006.године на Паркен стадиону је одбранио 11 пенал у каријери. Резултат за дивљење. Доказ његове моћи и савршене концентрације када је то потребно. Та његова ментална снага могла је да се примети још када је као талентовани голман бранио мрежу Земуна. Тада је на Маракани скинуо пенал Марку Пантелићу.

Касније су се Стојковићеве жртве само мењале. Његову способност да омађија извођача осетили су и Касано, и Аршавин, па на послетку и поменути Подолски. Али и у тим тренуцима било је оних који су говорили да Србија има боља решења, и да специјалност неутралисања удараца са беле тачке није довољан аргумент.

Сада је ваљда јасно да сви Стојковићеви критичари морају да заћуте. Једном, заувек!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

14.06.2015 21:23

Свака част за пенал, немам шта друго да кажем, али други гол је твој Стојке, тако да је резултат за тебе нерјешен. Наравно, немаш с ким ту играти, нема озбиљне репрезентације у којој играчи стоје 10 метара од противника, те који бјеже кад крене са 30-35 метара ка голу по средини терена, нико на њега не излази,то је дно фудбала. Промашити све оно што Митровић промаши, а хтјети побједу. Катастрофа. Јасно ми је што нема коментара, узалуд било шта писати. Оставити Миливојевића, можда Настасића, Ивановића,Тадића и Костића, додати Ристића, Јовића, те попунити играчима из У-20 тима и добар селектор који је већ радио с њима и познаје их,па почети са уигравањем за свјетско 2018. Не видим паметније рјешење,а ако буде како треба то је тим за наредних 15 година.

ОДГОВОРИТЕ