Video: On je Srbin prvog reda - Vladimir Stojković!

Odbranjenim penalom u Kopenhagenu iskusni čuvar mreže ponovo pokazao da je najjača karika nacionlnog tima!

Fudbal 14.06.2015 | 23:00
Video: On je Srbin prvog reda - Vladimir Stojković!

Imate pravo da ga ne volite, možete čak i da ga mrzite iz dna duše, ali pred njim morate da skinete kapu. I u tužnoj danskoj noći Vladimir Stojković je pokazao da je Srbin prvog reda. Imao je mučne periode u reprezentaciji, ali nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde i Partizana je jedina pozitivna konstanta u orlovskom gnezdu.

Još od 2010.godine kada je odbranio penal Lukasu Podolskom, Stojković je počeo da diže barijere i pomera granice. I kada je on u pitanju ne može niko da spomene reč – slučajnost. To mu nije u opisu posla, ali Stojković je i u ovim kvalifikacijama bio barjaktar naših napada. Da ne kažemo da smo u ovom ciklusu stalno na terenu imali deset uplašenih grlica i jednog Velikog Vladimira. A to je za konačan uspeh malo.

Da, podsetimo već na početku kvalifikacija srpska kompozicija je jurišala ka slepom koloseku. Jermeni su nas držali u šahu, ali je iskusni čuvar mreže pri vođstvu protivnika (1:0) odbranio penal Pecoliju. Večeras je ponovio to dostignuće, ali nije imao adekvatne saradnike. Što bi rekao jedan navijač na društvenim mrežama: Stojke, prestani da braniš za ovu reprezentaciju, jer nemaš sa kim da igraš“.

Čovek koji je debitovao za A reprezentaciju avgusta 2006.godine na Parken stadionu je odbranio 11 penal u karijeri. Rezultat za divljenje. Dokaz njegove moći i savršene koncentracije kada je to potrebno. Ta njegova mentalna snaga mogla je da se primeti još kada je kao talentovani golman branio mrežu Zemuna. Tada je na Marakani skinuo penal Marku Panteliću.

Kasnije su se Stojkovićeve žrtve samo menjale. Njegovu sposobnost da omađija izvođača osetili su i Kasano, i Aršavin, pa na posletku i pomenuti Podolski. Ali i u tim trenucima bilo je onih koji su govorili da Srbija ima bolja rešenja, i da specijalnost neutralisanja udaraca sa bele tačke nije dovoljan argument.

Sada je valjda jasno da svi Stojkovićevi kritičari moraju da zaćute. Jednom, zauvek!

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dejanpd

14.06.2015 21:23

Svaka čast za penal, nemam šta drugo da kažem, ali drugi gol je tvoj Stojke, tako da je rezultat za tebe nerješen. Naravno, nemaš s kim tu igrati, nema ozbiljne reprezentacije u kojoj igrači stoje 10 metara od protivnika, te koji bježe kad krene sa 30-35 metara ka golu po sredini terena, niko na njega ne izlazi,to je dno fudbala. Promašiti sve ono što Mitrović promaši, a htjeti pobjedu. Katastrofa. Jasno mi je što nema komentara, uzalud bilo šta pisati. Ostaviti Milivojevića, možda Nastasića, Ivanovića,Tadića i Kostića, dodati Ristića, Jovića, te popuniti igračima iz U-20 tima i dobar selektor koji je već radio s njima i poznaje ih,pa početi sa uigravanjem za svjetsko 2018. Ne vidim pametnije rješenje,a ako bude kako treba to je tim za narednih 15 godina.

ODGOVORITE